Poluduga kosa uvijek se nekako nađe između otkačenih kratkih i dugih glamuroznih frizura. No, ona se polako i sigurno uvlači ne samo u praktične i ležerne, već i u glamurozne frizerske trendove

Kratke frizure uglavnom su rezervirane za ljetne mjesece, dok je duga kosa zbog svoje zahtjevnosti u smislu njege i održavanja vrlo često (ne)opravdano etiketirana kao komplicirana.

Poluduga kosa je stoga idealan izbor za one kojima dužina ispod ramena nepraktična, ali koji se vole igrati kosom pomoću različitih frizura i kombinacijama upotpunjenima modnim dodacima.

Osim što je kosa te dužina izrazito sofisticirana, njome se naglašavaju obrazi i pravilnim odabirom frizure prikrivaju nedostaci različitih oblika lica. Žene duguljastog ili ovalnog lica također se mogu bezbrižno prepustiti ovakvoj frizuri ukoliko se odluče za kratke ili duže trendovske šiške.

Ležerne frizure poluduge dužine u kojima kosa prirodno pada, možete vrlo lako uz pomoć četke, pegle i nekoliko ukosnica pretvoriti u glamuroznu kreaciju. Razlog zbog kojeg je ova dužina sve češći izbor djevojaka i žena različitih oblika lica i kvalitete kose, jest mladolikost zagarantirana njihovim odabirom.

Imate li srcoliko lice poput Scarlett Johansson, a želite kosu urediti za kakvu svečaniju priliku, uz pomoć pegle ili zagrijanih viklera možete napraviti jednostavnu i elegantnu frizuru. Nakon što sušilom napola posušite kosu, izdvojite pramenove (ne pretanke) i zarolajte ih viklerima ili ugrijanom peglom.

Svaki od pramenova nasprejajte lakom za kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši, počešljajte je lagano prstima i prebacite na stranu. Ukosnicama ili gumicom napravite malu punđu. Kosu ne trebate previše stezati, jer što je ona opuštenija to je look efektniji.

Frizura koja simbolira seks i neovisnost žene

Poluduga kosa idealan je izbor za one kojima dužina ispod ramena nepraktična, ali koji se vole igrati različitim frizurama

Lily Allen svoje je četvrtasto lice omekšala dugim šiškama lagano začešljanima u stranu. Kako bi unatoč dugačkim šiškama oči ipak došle do izražaja, poput nje ih naglasite crnom olovkom ili tušem i postignite ležeran, ali seksi izgled.

Istovremeno slatka i zavodljiva bila je Katy Perry na dodjeli MTV nagrada kada je svoje već narasle šiške stavila u stranu i kosu pored lica uvila viklerima. Njezino okruglo lice sjajno je došlo do izražaja uz ovu dužinu i vrlo jednostavnu frizuru.

Izaberite idealne šiške za svako lice

Kristen Stewart, trenutno najeksponiranija mlada zvijezda u Hollywoodu, na premijeri filma 'Mladi mjesec' nije izabrala uglađenu i šminkersku, već pomalo pomaknutu frizuru koja podsjeća an nekadašnje fudablerke.

Kraća kosa u tankim je pramenovima uvinuta viklerima i izvučena prstima prema gore. Ostali dio kose samo je lagano zakovrčan peglom za kosu.

I uvijek decentna i umjerena Katie Holmes trenutno ima poludugu frizuru koju za glamuroznije prilike lagano uvija četkom i tako ostavlja dojam nenametljive elegancije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju