Činjenica s kojom će se složiti mnoge dame je ta da koliko god naši ormari bili veliki, a garderoba bogata, uvijek postoji onih nekoliko istih odjevnih komada koje stalno nosimo.

Galerija Zara, 29,95 eura NA-KD prugasti pulover, 49,95 eura Vero Moda (Zalando), 35,95 eura +12 H&M, 39,99 eura

To su modni klasici zahvaljujući kojima slažemo kombinacije koje su udobne, lijepe, elegantne...

Kada je u pitanju jesensko-zimska sezona, jedan komad uvijek ima svoje mjesto u garderobi bez obzira na trendove. Radi se o prugastom pletivu.

Prugasti je pulover komad koji je, između ostalog, neizostavan dio jesensko-zimske garderobe Francuskinja. Najbolje odjevene žene na svijetu u svom ormaru uvijek imaju barem jedan komad na prugice.

Massimo Dutti, 69,95 eura Massimo Dutti, 69,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mornarske prugice u svijet mode unijela je legendarna francuska dizajnerica Coco Chanel koja je na ideju o prugicama došla promatrajući francuske ribare u majicama s bijelim i plavim prugicama.

Sinulo joj je da bi takav jednostavan uzorak fantastično izgledao i na ženama. Coco je dizajnirala najjednostavniju verziju majice s ovim uzorkom, a kasnije su se prugice prelile na ostatak garderobe.

Stradivarius, 15,99 eura Stradivarius, 15,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Svojedobno je i magazin Vogue napravio popis od 17 komada koji bi se trebali naći u svakom ormaru, a na njemu su bili i prugasti puloveri.

Svestrane pruge i prugice nosive su u raznim kombinacijama, a osim najbolje odjevenih žena na svijetu, to znaju i dame na našim ulicama.

Popularnosti prugica svjesne su i trgovine pa u svoje kolekcije redovito stavljaju neodoljivo prugasto pletivo. Mi smo zavirili u njihovu ponudu i u galeriji na početku teksta izdvojili 15 prugastih pulovera koje ćete sigurno iznositi ove jeseni i zime.

Oni izgledaju fantastično u kombinaciji s trapericama, ali nosit ćete ih i uz suknje i finjak hlače, kao i preko haljina. Na vama je samo da odaberete opciju koja će se najbolje uklopiti u vaš stil.

Već od 30 eura: 15 kaputa u bež nijansama koje ćete nositi godinama Bež kaput je svestrani modni klasik Pull&Bear, 29,99 eura Stradivarius, 49,99 eura +12 Massimo Dutti, 199 eura

10 odjevnih komada bez kojih najbolje odjevene žene ne mogu zamisliti zimu Caroline de Maigret u bež kaputu Jeanne Damas u vunenom sakou Camille Rowe u dolčeviti +6 Sabina Socol u pletenom puloveru

Ako vas zanima koji su to modni klasici koje morate imati u jesensko-zimskoj sezoni prema mišljenju stilista Marka Grubnića, pogledajte epizodu videoserijala Dreskod u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju