Dolazak hladnijeg vremena znači i da se moramo posebno pobrinuti za naše usne kako ne bi bile suhe i ispucale.

Galerija Kosas wet lip oil ulje za usne, 21,40 eura (161,21 kn) Revolution Pro ulje za usne (Peach), 76,99 kn Kylie Skin Lip Oil ulje za usne, 219 kn +7 Bobbi Brown crushed oil infused gloss (In the buff), 241 kn

Niže temperature i vjetar "skidaju" vlagu s naših usanama i stvaraju probleme poput ispucalosti, ljuskica pa čak i rana.

No, ako u hladnijem periodu godine njegujemo usne na prikladan način ove probleme je moguće izbjeći. Jedan od načina je redovito korištenje ulja za usne koja će ih dodatno njegovati i učiniti ljepšima.

Ulja i uljna sjajila za usne osigurat će vašim usnama sjaj bez osjećaja ljepljivosti. Za sve koji u svoju make-up rutinu žele ubaciti uljna sjajila za usne koja će hidratizirati i omekšati usne, u našoj galeriji izdvojili smo deset opcija u raznim nijansama.

U nastavku donosimo još nekoliko savjeta kako se brinuti za usne u hladnijem periodu godine. Postoji, naime, mnogo navika koje možete usvojiti kako bi one bile glatke i zdrave tijekom cijele jeseni i zime.

1. Pijte puno vode

Poznato je da je pijenje puno vode dobro za kožu, a to uključuje i naše osjetljive usne.

2. Ne oblizujte se

Kada nam se usne osuše, prirodno je da ih želimo polizati kako bi ih navlažili. Međutim, oblizivanje ima suprotan učinak. Usne se tako brze isušuju, a osim toga, enzimi koji se nalaze u slini iritiraju usne.

Dior Addict Lip Glow Oil ulje za usne (001 Pink), 315 kn Dior Addict Lip Glow Oil ulje za usne (001 Pink), 315 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Nemojte gristi, guliti, trljati...usne ako se počnu perutati ili ljuštiti

Iako se možda želite riješiti iritantnog osjećaja koji uzrokuje ljuštenje usana, pokušajte se oduprijeti tom porivu. Samo ćete stvoriti ranice i pukotine na usnama te pogoršati situaciju. Umjesto toga, nanesite odgovarjaući proizvod koji će djelovati umirujuće i pomoći usnama da što prije zacijele.

Kakve boje! 10 ruževa za usne koji će proljepšati svako jesensko izdanje Žena u crvenom Milani Color Fetish Shine Lipstick ruž za usne (210 Nylon), 115 kn Catrice Shine Bomb Lipstick ruž za usne (30 Divine Femininity), 37,99 kn +7 Revolution X Friends ruž za usne (Phoebe), 59,99 kn

4. Budite ažurni oko liječenja ispucalih usana

Ako se ne pobrinete za ispucale usne, situacija se vrlo lako može pogršati, a jedna od posljedica može biti i herpses jer će virus dobiti idealnu situaciju za napad.

Naj Oleari Lasting Embrace Lip Colour, nijansa Ruby red, 150,90 kn Naj Oleari Lasting Embrace Lip Colour, nijansa Ruby red, 150,90 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju