Dana 23. travnja, održava se jubilarna 10. manifestacija Noć knjige, a na Svjetski dan knjige i Dan autorskih prava. U okviru ovog programa Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Marina Držića (Ulica grada Vukovara 222), održat će se Pop Up izložbu na temu „Naša divna stvorenja“.

Autor izložbe je pionir Graffiti & Street Art scene u Hrvatskoj Krešimir Golubić - LEON GSK. Umjetnik Krešimira Golubića već poznat zagrebačkoj i hrvatskoj graffiti sceni. Za umjetnost graffita zainteresirao se sredinom 80-ih kad su se prvi takvi radovi pojavili na zagrebačkim fasadama. Prve pokušaje realizirao je 1987., no ozbiljnije se počinje baviti graffitima 1992., nakon posjeta Berlinu.

Izložba „Naša divna stvorenja“ bit će otvorena u 17:00 sati.

PR PR (Foto: PR)

Izložbom se želi senzibilizirati briga i ljubav prema udomljavanju napuštenih i zaboravljenih kućnih ljubimaca.

Utjecaj ljubimaca na razvoj djece dobro je poznat. U njima često pronađemo utjehu i odane prijatelje koji od nas traže malo, a pružaju bezuvjetnu ljubav. Mnogi su pisci svoje ljubimce pretvarali u junake u svojim romanima ili pričama. Krešimir Golubić uživo će crtati i predstaviti način izrade slika u Stencilart tehnici. Knjižnica Marina Držića će posebno predstaviti sve knjige koje obrađuju teme kućnih ljubimaca.

PR PR (Foto: PR)

Izložba je nastala u suradnji s Udrugom Honey i Specijalističkom veterinarskom ambulantom Marković.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju