PopUp Drama, umjetnički projekt redateljice Anje Maksić Japundžić u suradnji s dizajnericom Dženisom Pecotić i likovnom umjetnicom Tihanom Cizelj, i ovoga rujna održava se na frekventnim zagrebačkim lokacijama.

Ova urbana intervencija od 10. do 15. rujna poznate donjogradske lokacije pretvorit će u mjesta na kojima ćete moći doživjeti jedinstveno kazališno iskustvo.

Prošetajte se gradom i budite svjedokom pop-up uprizorenja drama Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže (Europski trg, izvedba u utorak 10. rujna u 18 sati) i Slučaj maturanta Wagnera Marijana Matkovića (Svačićev trg, scenografska instalacija od četvrtka, 12. rujna od 12 sati) te najzagrebačkijeg dječjeg romana Zvižduk s Bukovca Zvonimira Milčeca (Dežmanov prolaz, izvedba u petak, 13. rujna u 18 sati).

Dok će Glembajeve uprizoriti djeca, mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost, trgovca Špoljarića u Zvižduku s Bukovca utjelovit će Josip Tešija.

Nakon izvedbi sve privremene scenografije ostaju na gradskim ulicama još 48 sati, a prolaznici i namjernici pozvani su da se u njima sami fotografiraju i stvaraju vlastite pripovijesti te ih objavljuju društvenim mrežama pod hashtagom #PopUpDramaZagreb.

Atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta te postavljene na frekventnim zagrebačkim lokacijama postaju poprišta kratkih kazališnih izvedbi i fotografskih performansa.

Nesvakidašnji kazališni dekori oživljavaju scene i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti tematski vezanih za Zagreb.

Ovaj inovativni kulturno-turistički projekt već je prošle godine izazvao veliko zanimanje i Zagrepčana i domaćih i inozemnih gostiju. Naime, uz predstavljanje hrvatske kulture posjetitelji mogu sami kreirati svoju dramu, fotografirati se i snimati na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama i putem društvenih mreža u svijet poslati svoj doživljaj Zagreba.

Projekt je proizišao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM i Katapult promocije, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Urbana intervencija održat će se od 10. do 15. rujna Urbana intervencija održat će se od 10. do 15. rujna (Foto: PopUp Drama)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju