Trend koji se godinama provlači kao jedan od najvećih hitova današnjice svoje začetke je imao u korejskoj i japanskoj kulturi, a polako nas sustiže. Porculanski ten nije teško postići ni sa svim sitnim nesavršenostima na koži. U to će nas uvjeriti i Rakel Vondruška, dm beauty savjetnica, koja u našem kratkom videu otkriva sve važne korake koje nikako ne bismo trebali preskakati ako želimo ujednačenu kožu poput lutke.

Galerija Kako do ujednačene kože pomoću make-upa Bourjois Healthy Mix BB krema trend IT UP puder u prahu +1 Rimmel rumenilo

1. Preskočite puder, birajte BB ili CC kremu

Teška šminka nije nužno i najbolja želimo li postići takav ten. BB i CC kreme izuzetno su dobra alternativa teškim puderima, koji mogu dodatno isticati nepravilnosti na koži. One hrane našu kožu i uz solidnu pokrivenost daju nam i lagan osjećaj. Iako BB i CC kreme hrane našu kožu, prilikom kreiranja porculanskog tena ništa ne možemo prepuštati slučaju.

''Kod porculanskog tena jako nam je važna priprema kože, hidratacija. Ako ne stavimo hidratantnu kremu na lice prije nanošenja BB kreme ili tekućeg pudera, koža će nam upiti svu hidrataciju te će nam nastati nakupine pigmenata”, upozorava Rakel Vondruška, dm beauty savjetnica.

2. Posebnu pozornost dajte T-zoni

T-zona je izraz koji je posebno poznat ženama te nosi negativnu konotaciju zbog svog prekomjernog sjaja. Stoga se tom području moramo više posvetiti kada želimo postići efekt savršene kože.

‘’Puderom u prahu fiksirat ćemo T-zonu, no bitno je i istaknuti kožu, a ne ju prekriti jer zdrava koža je i sjajna koža’’, ističe Rakel.

3. Rumenilo – točka na i!

Kod kreiranja ovog looka koristimo blage nude nijanse, ali ne zaboravite rumenilo. Rumenilo dolazi posljednje, i to na već pripremljenu i fiksiranu podlogu šminke koja se sastoji od BB ili CC kreme te pudera u prahu.

No stavljanje pudera u prahu na jagodicama izostavite. Ostavite ih svježima i sjajnima te ih istaknite blago ružičastim rumenilom.

Ne sumnjamo da ćete uz ove trikove imati ten poput porculanske lutke, a ostale make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju