Svako od nas barem je jednom u životu osjetio što to znači kada ti netko 'slomi' srce. Iako takvi događaji ostavljaju gorak okus, konačan rezultat je slađi neko što u tom trenutku mislimo. Doznajte na kojim to stvarima bi trebali zahvaliti bivšem koji nam je slomio srce

Osoba koju ste nekoć voljeli sada vam je potpuni stranac. Razmišljate o svemu što ste uložili u vezu i najradije bi potpuno izbrisali taj dio života, sva sjećanja i sve uspomene. Ovako nekako izgleda scenarij bolnog i lošeg prekida veze, a koji su prošli mnogi.

No život ide dalje, a osjećaji poput tuge, žaljenja pa čak i mržnje polako blijede i na kraju potpuno nestanu. Započinjete nov razdoblje života, iskusniji ste, mudriji, sretniji, a sve to možemo zahvaliti svom bivšem.

1. Hvala ti što si me naučio da život ide dalje
To se ne odnosi samo na lošu ljubavnu priču i bol koju ona donosi već na bilo koji teški trenutak u životu poput gubitka voljene osobe, otkaza,ili bolesti.

Na početku je teško i osjećaš se prazno i samo, no s vremenom se počinješ prisjećati stvari koje su te ispunjavale, prije nego si ušao u tu vezu ili fazu života. Tvoji prijatelji su još uvijek tu, tvoja obitelj je uvijek bila tu, tvoje želje su još uvijek tu... tvoj novi, bolji život je tu.

2. Hvala ti što si mi pokazao da sam jaka
Iako je slomljeno srce emocionalna bol, itekako je osjećamo i fizički. Probadanje u grudima zbog koje se teško diše poznat je osjećaj koji dodatno pojačavaju uspomene koji se nalaze svugdje oko vas, a koje vas podsjećaju na stvari koje su vas nekad ispunjavale, a sada više ne postoje.

No takav osjećaj slabosti i izgubljenosti s vremenom nestaje, a na njegovo mjesto dolazi nešto puno moćnije. Riječ je o snazi koju ima svaka žena, a koja, nakon što je bila potisnuta ispod slojeva tuge i straha, konačno izlazi na površinu.

Svaki negativan trenutak u životu iz kojeg se 'iščupate' novo je iskustvo, a iskustvo nas čini jačima i pametnijima.


3. Hvala ti što si me naučio da mogu voljeti još više (i bolje)

Najružniji osjećaj nakon prekida veze je taj kada pomislite da ste izgubili ljubav svog života. Osjećaj koji vam govori da ste dopustili da vam 'onaj pravi' isklizne iz ruku te da više nikada nećete pronaći nešto takvo.

No i to je samo prolazna faza koju uzrokuje strah od nepoznatog, strah od budućnosti koja u tom trenutku kao da i ne postoji. No, nakon nekog vremena, život vam počinje nuditi nove stvari, nova prijateljstva i poznanstva, novu ljubav, kvalitetniju i ljepšu od one za kojom ste toliko patili.

'Ne znam točno što želim, ali znam što ne želim', izreka je zbog koje bivšem možete reći veliko 'hvala', a koja nas uči da nam život uvijek nudi bolje i više, kako u ljubavi tako i u drugim velikim i malim stvarima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju