Post koji je Megan Jayne Crabbe objavila na Instagramu uz fotografiju vlastitog tijela zaradio je ovacije njezinih obožavatelja koji se zajedno s njom bore protiv iskrivljene slike o 'stvarnom ženskom tijelu'

Megan Jayne Crabbe dugo se borila protiv poremećaja prehrane i priznaje da su joj trebale godine kako bi naučila voljeti vlastito tijelo. Kada je pobijedila anoreksiju, odlučila je drugim ženama koje se bore s iskrivljenom slikom o svom tijelu pomoći da nauče voljeti svoje tijelo.

Napravila je stranicu Bodyposipanda na kojoj okuplja istomišljenice i bori se protiv nametnute slike o 'stvarnim ženskim tijelima'. Na svom Instagram profilu objavila je jedan u nizu inspirativnih postova koji je zaradio ovacije njezinih obožavatelja.

 

A photo posted by Megan Jayne Crabbe(@bodyposipanda) on

'Više ni ne znamo kako izgleda stvarno i pravo žensko tijelo. Ne, ne pričam o tome da prave žene imaju obline, fućkaš to glupo posramljivanje tijela.

Kada kažem stvarno, mislim na sirovo, nefotošopirano, bez poziranja. Tijela iz svih kuteva, ne samo onih koji nam najviše laskaju. Viđamo toliko puno profesionalnih 'namještenih' tijela modela pa počinjemo vlastita doživljavati manjkavima. Abnormalnima. Ružnima.

Svaki put kada objavim post u kojem slavim svoje šlaufiće na trbuhu, dočeka me vojska hejtera koji mi govore da sam grozna, nezdrava, manje vrijedna. Ali znate što? Žene imaju šlaufiće na trbuhu kada sjednu. Baš kao i celulit na bedrima, podočnjake, ožiljke, mrlje i milijun malih nesavršenstva koje smo naučile gledati kao problem.

 

A photo posted by Megan Jayne Crabbe (@bodyposipanda) on

Naša mišljenja o tijelima toliko su izvitoperena da bi većina pohvalila djevojku na lijevoj slici i osudila djevojku na desnoj slici, a ne shvaćaju da je u pitanju ista djevojka. E pa znate što, puno sam radila na sebi u želji da naučim voljeti svoje tijelo na obje fotografije i neću dopustiti svijetu da unikatne značajke mog tijela opisuju kao mane.

Ovo je moja poruka vama. Vrijedni ste vlastite ljubavi iz svih kutova. Lijepi ste bez obzira na to kako se namjestite. Zaslužujete prihvatiti svaki dio sebe. Vi ste puno više od svog tijela.'

 

A photo posted by Megan Jayne Crabbe(@bodyposipanda) on

 

 

 

A photo posted by Megan Jayne Crabbe (@bodyposipanda) on

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju