Nema boljeg make-upa od širokog ženskog osmijeha. U to smo se uvjerili i na druženju u organizaciji portala zadovoljna.hr, kojemu je glavni cilj bio podsjetiti naše gošće zašto je važno uzeti vrijeme za sebe.

Uzeli smo vrijeme ZA sebe i prekrasno se proveli na našem druženju Vrijeme je ZA mene - 4 Vrijeme je ZA mene - 8 Vrijeme je ZA mene - 6 +12 Vrijeme je ZA mene - 7

Povodom ovogodišnjeg Dana žena 50 naših čitateljica imalo je priliku u intimnom okruženju hotela Amadria Park Hotel Capital u Zagrebu slušati zanimljive, inspirativne i iskrene poruke na panelu Vrijeme je Za mene.

Panel je vodila Edina Pršić, a svoju su priču podijelili glumica Daria Lorenci Flatz, nutricionistica i fitness trenerica Marija Andrijašević, Martina Tuta poznatija kao Biljkoljupka, specijalistica oftalmologije i optometrije dr. Ajla Pidro i najpoznatiji odgojitelj na društvenim mrežama u Hrvatskoj - Striček Duško.

Nakon zanimljivog razgovora govornice i govornik striček Duško poručili su ženama zašto je toliko važno staviti se na prvo mjesto, na trenutak zanemariti sve svoje uloge i prisjetiti se da smo, prije svega, žene.

Drage žene, uzmite obavezno vrijeme za sebe! Da ne bi poslije bilo kasno, rekla je trenerica, nutricionistica i predavačica Marija Andrijašević, a Martina Tuta je poručila:

Mislim da je bitno odvojiti vrijeme za sebe. Bilo kada i bilo gdje, kad ti dođe da više ne možeš, poslušaj poruku koju ti kaže tvoje tijelo jer tijelo nikad ne laže. O kakvoj god pauzi se radilo – bio to jedan uzdah i izdah, ili otići negdje na planinu i izvikati se, što god je tvoje vrijeme za tebe. Samo ga pronađi!

Slično mišljenje ima i glumica Daria Lorenci.

Za mene je sinonim za vrijeme za sebe zapravo svaki trenutak kad ne radim zahtjeve ni pritiske na sebe. Kad se pustim na miru i kad se ne žurim nigdje.

Dr. Ajla Pidro poručila je čitateljicama: 

Vrijeme za sebe moramo odvojiti! Nema veze je li to pet minuta ili 15. Zahtijevajte, tražite, dobit ćete. Što god da zatražite vjerujem da možete i dobiti pa tako i vrijeme za sebe, a striček Duško podsjetio je roditelje na ono najvažnije:

U današnjem tempu života jako je lako zaboraviti koliko je bitno da smo ponekad sami sa sobom i koliko je bitno odvojiti vrijeme za sebe. Kad odvajamo vrijeme za sebe nismo sebični. Kad odvajamo vrijeme za sebe radimo dobro, prije svega, sebi, ali onda smo bolji i drugima.

To je nešto što u svom poslu odgajatelja jako često viđam. Roditelji, a većinom mame, budu iscrpljene od napornog tempa. Kad zastanu i promisle, vidi im se u očima da su bolje.

Nemojte si uzeti samo taj udah i izdah, uzmite si više. Ravnopravni ste partneri u odgoju. Divno je da dijete ima tatu koji je aktivan i koji se smije sa svojim klincem. Tatu, tetu, baku, djeda, uzmite si vrijeme za sebe da djeca budu bolje i da vi budete bolje. I ne zaboravite si uzeti date night, jer zbog nekog date nighta prije – sad imate klince.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju