Prvi dojam igra vrlo važnu ulogu, ponekad i odlučujuću kad razgovarate s potencijalnim poslodavcima – prva bilješka o vama temeljit će se u većini slučajeva upravo na tome kako izgledate i što imate na sebi. Conny Leban Ibraković, profesionalna plesačica, vrlo uspješna poslovna žena i stručnjakinja za modu od koje ćete moći učiti u Dubrovniku na La Femme festivalu otkriva male tajne velikih majstora za ostavljanje dobrog dojma

1. Pristojnost i uglađenost prije svega - bez obzira na to kako se inače odijevali, ono što ćete odjenuti na razgovor za posao mora prije svega biti čisto, izglačano i pristojno. Ako nosite suknju ili haljinu, pripazite na dužinu. Također, ako imate majicu s izrezom, pripazite na veličinu tog izreza. Svoje lijepe noge i bogati dekolte pokazujte u drugim prilikama.

2. Ne bojite se boja - poslovna odjeća ne mora nužno biti kombinacija crne, bijele i sive. Slobodno „razbijte“ odjevnu kombinaciju vestom ili nekim modnim dodatkom u veselijoj boji. Možda vas vaši sugovornici zapamte upravo po tome.

3. Decentni nakit - veliki i raskošni nakit ili jednostavno ogromna količina nakita u ovim prilikama bi mogla ostaviti prenapadan dojam. Odaberite radije decentnije naušnice ili lančić sa zanimljivim privjeskom, na ruku stavite sat ili jednostavnu narukvicu i tako ćete biti sigurniji da vas nitko neće pogrešno shvatiti.

Veliki i raskošni nakit ili jednostavno ogromna količina nakita na razgovoru za posao bi mogla ostaviti neprimjeren dojam

4. Primjeren odabir donjeg rublja - sam razgovor za posao je svojevrsno ispitivanje koje mnogima pada prilično teško i koje nije uvijek baš ugodno. Zato je iznimno važno da si tu dovoljno stresnu situaciju ne napravite još stresnijom odabirom premalenog ili preuskog donjeg rublja. Da ne govorimo o ružnim crtama koje se vide izvana na odjeći.

5. Oprezno s parfemom i šminkom - slično kao kod nakita, prejaka šminka također može dati dojam da uistinu nemate granica ni mjerila. Odaberite radije prirodniju varijantu – malo pudera i maskare već će učiniti čudo, a ako se odlučite i za sjenilo svakako birajte svjetlije i zemljane tonove. Isto tako, pri odabiru parfema odlučite se za svježije, citrusne mirise, ne mora vas se baš osjetiti čim uđete u zgradu.

6. Nasmiješite se - zadnje i možda najvažnije od svega, ne zaboravite se smiješiti. Osmijeh šalje pozitivne vibracije, opušta vašeg sugovornika i odaje dojam da ste pristupačna i vesela osoba s kojom se lako može razgovarati. Ne košta ništa, a možda vam upravo on može pomoći kod dobivanja željenog mjesta za koje se natječete.

Radionica koja će vam odati kako se obući za koju priliku samo je jedan od brojnih sadržaja koje možete doživjeti od 10. do 13. travnja na prvom regionalnom festivalu za žene La Femme koji će se održati u Dubrovniku.

Više informacija o cijenama, paketima i programu pogledajte na www.lafemmefest.com ili na službenim stranicama partner agencije Atlas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju