Zajednički život između muškarca i žene može biti vrlo romantičan, dinamičan i zanimljiv, a male navike poput gledanja omiljene serije ili čitanja knjige doista su slatke. No, dolazak djeteta u obitelj sa sobom donosi i određena odricanja kojih novopečene majke nisu niti svjesne. Pitali smo mame i one su se sa smiješkom prisjetile 5 stvari koje su prestale raditi kada su dobile dijete

1. Nositi bijelo
Bijele hlače i omiljenu bijelu majicu nakon dolaska djeteta spremite duboko u ormar. Nakon što vas dotaknu ljepljive ručice ili poljube musave, slatke usne bijelo više nikada neće biti bijelo. Olakšajte si život i pređite na uzorke!

2. Koristiti kupaonu u miru
Sve što zahtjeva više vremena od brzinskog tuširanja ili juriša na WC školjku u vašem će novom razdoblju života predstavljati luksuz. Kupanje i opuštanje u kadi ili pak čišćenje lica i depilacija biti će mogući jedino uz pojačanje tata ili baka servisa.

Sjesti, otvoriti knjigu i skoncentrirano pročitati štivo s puno riječi kada dobijete bebu će postati nemoguća misija

>> 5 najiritantnijih navika novopečenih mama

3. Pročitati štivo koje ima poglavlja
Sjesti, otvoriti knjigu, isključiti se i skoncentrirano pročitati štivo s puno riječi postati će nemoguća misija. Budite spremne knjigu zamijeniti časopisima i kojima je sve kratko i jasno.

4. Završiti telefonski razgovor
Riječi poput 'Hvala ti', 'čujemo se' i 'Aajde bok!' teško ćete izgovoriti. Sa slušalicom na uhu i djetetom u u krilu svaki razgovor biti će puno kraći i puno puta će završiti s rečenicom: 'Oprosti, moram prekinuti!' Gledajte to s vedrije strane, vaš će telefonski račun biti puno manji...

>> Čarobno stopalo: Točke koje zaustavljaju bebin plač

5. Pogledati omiljenu seriju
Ako ste do tada voljeli u sitnim noćnim satima pogledati omiljenu seriju sada to možete zaboraviti. Osim što iza 22 sata vaše oči ne mogu ostati otvorene bez pomagala poput čačkalica, hranjenje, kupanje, mijenjanje pelena i umirivanje djeteta prekinuti će vaš ritam i pretvoriti ga u nešto sasvim drugo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju