U zagrebačkom parku Zrinjevac u utorak, 24.06.2014. održat će se akcija za djecu 'Bolnica za medvjediće'. Tim projektom studenti medicine kroz igru i interakciju žele smanjiti dječji strah od bijelih kuta

Glavni je cilj edukacija djece vrtićkog i ranog školskog uzrasta o radu liječnika, funkciji bolnice, procesu liječenja i zdravom življenju. U centralnom dijelu parka Zrinjevac bit će postavljena dva šatora.

Prvi će biti uređen kao čekaonica u kojoj će djeca crtati, igrati se i pričati sa studentima. Nakon toga otići će u ordinaciju gdje će studenti uz upotrebu raznih medicinskih pomagala i uz pomoć djece izliječiti njihove plišane igračke.

Nakon uspješno obavljenog posla svako dijete dobit će diplomu za hrabrost koja će služiti kao uspomena, a možda i motiv da sljedeći posjet doktoru bude manje stresan.


Studenti medicine koji sudjeluju u ovoj akciji članovi su Europske udruge studenata medicine (EMSA, European Medical Student' Association). EMSA Zagreb podružnica je Europske organizacije koja raznim projektima promiče zdravstvenu edukaciju, etička načela u medicini, europsku integraciju i razvoj znanosti. EMSA Zagreb na svim projektima bratski surađuje sa SSHLZ-om (Studentska sekcija hrvatskog liječničkog zbora).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju