Poruke u boci obično su rezervirane za romantične filmove i gusarske priče, ali da ona može i u stvarnom životu stvoriti znatno uzbudljiviju i dirljiviju priču potvrđuje fascinantna priča s Floride

Kada je Judi, jedna od vlasnica hotela na Floridi, u jutarnjem čišćenju okolne plaže naišla na plastičnu bocu koja je plutala u plićaku nije mogla ni zamisliti kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti.

U boci djelomično ispunjenoj pijeskom nazirala se poruka i novčanica od jednog dolara. Kada ju je otvorila i izvadila poruku otkrila je da nije riječ o nekom zaigranom dječjem projektu, te da u njoj nije pijesak već pepeo.

Prije nego li je prosula pepeo svog supruga u more, Bev je odlučila uspomenu na njegov život održati na jedan sasvim poseban način

Na žutom papiru je između ostalog pisalo Moj suprug Gordon Scott Smith je volio putovati. Nazovite me i javite gdje ste ga pronašli. Uz tu je poruku pronašla joj jedan ispisani papir i dvije novčanice od jednog dolara. Druga poruka je dodatno pojašnjavala neobičan morski paketić.

>> 3 obiteljske fotografije koje su otkrile bolesti i spasile živote

Gordon je bio Bevin suprug gotovo 27 godina prije nego li je naglo umro od izljevi krvi u mozak u ožujku 2012. godine. Njegova je supruga htjela prosuti pepeo u more u njegovom omiljenom ljetovalištu Big Pine Key, no prije nego li je to učinila, pala joj je na pamet ideja kojom bi uspomena na njegov život trajala puno duže.

Pepeo je ubacila u bocu, kao i poruku te novčanicu od jednog dolara kako bi je 'nalaznik' mogao nazvati i javiti gdje je Gordon doputovao.

>> Pogledajte vjenčanje koje je rasplesalo crkvu i pola milijuna ljudi

Prvi nalaznik bio je Ross koji ga je pronašao u mjestu Islamerada. Krajem srpnja našao se u Judinim rukama koja ga je iz plastične boce za vodu 'preselila' u plastičnu bocu ruma, jer je na putovanje izvorno krenuo u staklenoj boci tog gusarskog pića.

Nakon što nazvala Bev u Tennessee, Judi je organizirala okupljanje u znak sjećanja na Gordona, zaljubljenika u putovanja i ribolov, te ga otpratila na nastavak putovanja koje će, nadamo se, trajati još jako dugo.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju