Neviđene poplave u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji pokazale su najljepše lice humanosti. Fotografije koju su se posljednjih dana objavljivale na društvenim mrežama i u medijima potvrdile su kako u tako strašnim okolnostima mnogima nije bilo bitno samo spasiti sebe, već pomoći svakom živom biću. Donosimo vam najdirljivije prozore s poplavljenih područja te apel Crvenog križa za pomoć stanovnicima na poplavljenim područjima. Hvala svima, posebno volonterima svih dobi, koji su pokazali srce kakvo imaju samo najveće ljudine

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Apel za pomoć poplavljenim područjima u Republici Hrvatskoj
Donacije se mogu uputiti:

• uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 (primjer internet uplate i opće uplatnice)

• pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)

• on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva sve građane dobre volje da u njihovo sjedište, na adresi Savska cesta 66, Zagreb, donesu hranu, odjeću, obuću, deke, plahte, čarape i sve za što misle da bi moglo pomoći evakuiranima smještenima po slavonskim dvoranama i školama, daleko od svojih domova.

Što je najpotrebnije?

HRANA: Namirnice s dužim rokom trajanja (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnate namirnice, hrana za šećerne bolesnike, voda. Hrana koja se može odmah konzumirati bez termičke obrade.

DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.


Apel za pomoć poplavljenim područjima u BiH i Srbiji

Zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile područja Bosne i Hercegovine i Srbije, Hrvatski Crveni križ je pokrenuo apel za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu.


Prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:
• za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05

• za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07

• on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa


Hrvatski Crveni križ će prikupljena sredstva dostaviti nacionalnim društvima Crvenog križa Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ako možete smjestiti žrtve koje su u poplavama ostale bez ičega, svoj kontakt možete ostaviti na Facebook stranici Smještaj za žrtve poplava.

Hvala Anteni Sarajevo na ustupljenim fotografijama.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju