U svom drugom romanu ‘Onda znaš kako stvari stoje’, Tajana Obradović potvrdila se kao vrsna promatračica i istraživačica devijantnih fenomena suvremenog doba, pa ovaj (auto)biografski roman izravno, jednostavno i efektno, detektorski progovara o nepotizmu, mobbingu, načinima poslovanja, nagrađivanja i minoriziranja u vremenu vladavine suvremenih hrvatskih korporacija. Britkom satirom progovara o svemu onome u što se može izroditi dobar posao preko veze

Uvjerljivi dijalozi, suptilni i zanatski vješti prijelazi u monologe ili sugestivno pripovijedanje, baš kao i likovi ovog romana uvlače se čitatelju pod kožu i tjeraju ga na dublje promišljanje, pa s glavnom junakinjom suosjećamo, patimo, strepimo, na trenutke se i osjećamo beznadno, baš kao i ona, spoznajući vlastitu stvarnost, a sve kako bismo doživjeli katarzu i spoznali vlastitu snagu.

Glavna junakinja romana, Veronika Babić, preko veze dobiva dobro plaćeni posao u osiguravajućem društvu. Iako brzo uviđa da stvari nisu onakve kakvima su joj od strane rođaka prezentirane, njezin rad biva zapažen i pred njom je mogućnost blistave karijere. Sve dok rođakov gaf prema vlasnici firme ne promijeni i Veronikin položaj te je povuče na mračnu stranu korporatizma.

Je li zlato sve što sja, jesu li često u pravu oni koji tvrde da se sreća ne kupuje novcem? U što se može izroditi dobar posao preko veze i kamo nas može odvesti sklonost kompromisima? Ovaj roman odgovara izravno, jednostavno i efektno, detektorski. Gorka pilula stvarnosti otopljena u velikoj mjeri(ci) zdravog duha.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju