Moderno društvo je stvorilo novu sliku žene nakon poroda koja izgleda besprijekorno, bez kilograma viška utegnuta u S veličinu. Odgovor na nerealnu stvarnost, koja brojne mame baca u depresiju, dala je fotografkinja i majka troje djece iz Chicaga, Ashlee Wells Jackson. 'Tijelo u četvrtom tromjesečju' naziv je projekta čije su junakinje stvarne mame uslikane u donjem rublju koje je istaknulo obješenu kožu, strije, ožiljke i višak kilograma, baš onakvo s kakvim se susreću sve rodilje

Tri su tromjesečja trudnoće o kojima je kroz iskustva roditelja i stručnjaka sve rečeno, no da period nakon poroda zaslužuje biti u knjigama jasno je ukoliko pogledamo stvarnost koja nas okružuje.

'Tijelo u četvrtom tromjesečju' naziv je projekta čije su junakinje mame uslikane u donjem rublju koje je istaknulo obješenu kožu, strije i kilograme

>>10 čudesnih tajni trudnog tijela

Naime bombardirani smo slikama o savršenim mamama koje u rekordnom roku postižu liniju bez viška kilograma i besprijekoran izgled, zbog čega 'obične' rodilje u nastojanju da i same udovolje idealima ljepote postaju depresivne i nesigurne.

>>6 najčešćih mitova o trudnoći

Nerealna slika ljepote nakon poroda ponukala je fotografkinju Ashlee Wells Jackson da tijelo mama prikaže onakvim kakvo doista jest - nesavršeno.

'Tijelo u četvrtom tromjesečju' naziv je njezinog projekta u kojem su glavne junakinje mame iz različitih dijelova SAD-a uslikane u donjem rublju i svaka u svojoj stvarnosti – tijelu obilježenom manama poput strija, viška kilograma, s ožiljcima.

Prava ljepota majčinstva bez prikrivanja i Photoshopa, poruka je koju su svaka sa svojim faktorom odaslale svijetu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju