Nova FREYWILLE kolekcija nakita Hommage à Sandro Botticelli vodi nas u čaroban svijet renesansne mitološke alegorije i remek-djela slavnog talijanskog slikara iz Firence. FREYWILLE umjetnici nadahnuće za dizajn pronalaze u Botticellijevoj slici “Rođenje Venere” koja slavi žensku ljepotu kroz spoj mitologije i poezije.

Bečki majstori na autentičan način oživljavaju Botticellijeve upečatljive dekorativne elemente primjenom složene tehnike finog emajliranja i procesa oslikavanja emajla u više od 100 koraka minucioznog ručnog rada. Svaki komad nakita iz FREYWILLE kolekcije Hommage à Sandro Botticelli savršena je umjetnička minijatura koja predstavlja suvremenu interpretaciju istančanog osjećaja za dekorativnu umjetnost talijanskog majstora alegorije, a istovremeno odiše elegancijom i gracioznošću dostojnim snažne žene.

FREYWILLE dizajn The Birth of Venus

FREYWILLE dizajn The Birth of Venus iz kolekcije Hommage à Sandro Botticelli oduševljava romantičnim motivima pastelno ružičastih latica ruža dok lebde na povjetarcu u dražesnoj igri s bujnim zelenim lišćem. Pozadina umirujućih i suptilnih gradacija pastelnih nijansi od mint zelene do svijetlo plave, evocira na prekrasan prizor neba i mora. Prisutnost eterične Venere osjeća se u lepršavim zlatnim uvojcima kose nošenim vjetrom. Oni ilustriraju izranjanje božice ljubavi iz morske pjene, a simboliziraju senzualnost i božansku prirodu svake žene. Svaki komad nakita zrači tajanstvenim čarobnim sjajem jer su dekorativni elementi integrirani s 24-karatnim zlatnim prahom, a kao podsjetnik na to da je i Botticelli koristio zlato u svojem remek-djelu.

Inspiracija

Botticellijevo slavno djelo “Rođenje Venere” (1485.) smatra se alegorijom koja veliča oblikovne i intelektualne ideale: Ljepotu, savršenstvo ženskog tijela, povezanu s Dobrotom, sklad Prirode. Prema klasičnoj mitologiji Venera, božica ljubavi, ljepote i blagostanja, rodila se iz morske pjene. Na latinskom jeziku njezino ime znači "ljubav", a u grčkoj mitologiji je poznata kao Afrodita . Botticelli prikazuje Veneru kako stoji na školjci koja pluta morem , a Zefir, bog vjetrova, u zagrljaju s povjetarcem Aurom, nastoje ju otpuhati na obalu otoka Kitera.

PR PR Foto: PR

Tamo ju dočekuje jedna od Hora, božica proljeća, te joj pruža ogrtač izvezen cvjetovima u koji će se ogrnuti kada dođe na obalu. Ljupkost i eteričnost Venere, Botticelli ostvaruje elegantnim tijekom linija, a zbog naglašenog nijansiranja boje kože, čini se kao da je ona od mramora. Ruže lepršaju s neba: prema legendi, njihovo podrijetlo podudara se s rođenjem božice ljubavi. Vjetrom nošena zlatna kosa na desnom ramenu Venere, nije slučajni ukras na slavnom renesansnom djelu. U pitanju je spira mirabilis ili čudesna spirala, kako ju je kasnije tek u 17. stoljeću opisao švicarski matematičar Jacob Bernoulli, a koja se često pronalazi u prirodi, u puževoj kućici, školjkama, itd. U Botticellijevu djelu, spirala šapuće u Venerino desno uho te predstavlja otkrivenje najdubljih tajni o ljubavi i ljepoti.

FREYWILLE kolekcija Hommage à Sandro Botticelli na neodoljiv i inspirativan način oživljava romantičan duh renesanse. Idealna je kombinacija nježnog pastelnog kolorita, živahnih i ljupkih dekorativnih elemenata koja će brzo osvojiti sve ljubitelje unikatnog nakita i prave umjetnosti. Kolekcija je dostupna i u FREYWILLE 18kt&diamonds limitiranoj ediciji gdje je kolorističan emajl uokviren čistim 18 karatnim zlatom i dijamantima.

PR PR Foto: PR

FREYWILLE editorial za novu kolekciju Hommage à Sandro Botticelli snimljen je u Hrvatskoj. Fotografije potpisuje Ante Odak, styling Petar Trbović, make up Sonja Kvesić, a kosu Ante Pažanin. U ulozi modela i prelijepe Venere je Matija Mladin iz agencije Talia Model.

FREYWILLE kolekciju Hommage à Sandro Botticelli možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu, Preradovićeva 2. Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju