Odnos između tete i nećakinje uistinu je poseban.

Rođenje nećakinje trenutak je koji sa sobom donosi velike promjene - odjednom imate nekoga kome ćete vrlo često biti prva osoba kojoj će odlaziti po savjet, utjehu, podijeliti sretnu vijest...

Ovaj odnos drugačiji je od roditeljskog odnosa, kombinacija je prijateljstva i rodbinske povezanosti koja u pravilu obogati svačiji život.

Svaka teta želi da ju njezina nećakinja voli i da njihova veza bude uistinu posebna, a u nastavku pročitajte pet dokaza da ste itekako uspjeli u ovom naumu.

1. NEĆAKINJA VAM SE POVJERAVA KADA JOJ JE TEŠKO

Djeca se, posebno kada su odraslija, boje razgovarati s roditeljima o određenim stvarima. Jedan od dokaza da vaša nećakinja i vi imate odličan odnos je činjenica da će se umjesto roditeljiima povjeriti upravo vama jer zna da ste osoba koja će joj pomoći.

2. VAMA DOLAZI I PO SAVJET

Ta pomoć uključuje davanje savjeta, a ako se vaša nećakinja iznova vraća vama u potrazi za dobrim savjetom znači da ste izgradile odnos u kojem ste vi njezina sigurna zona i osoba kojoj beskrajno vjeruje u baš svakoj situaciji.

Slika nije dostupna Posebna životna uloga: 10 znakova da ste teta koju nećaci obožavaju

Sestrične su dio našeg života od prvog dana Pet razloga zbog kojih su sestrične naše najbolje prijateljice

3. VAŠA NEĆAKINJA USVOJILA JE VAŠE ŽIVOTNE VRIJEDNOSTI

Uloga tete je i da svoje nećakinje poduči životnim vrijednostima. Kada su roditelji u gužvi, tete su te koje uskaču i spašavaju situaciju. Ako ste primijetili da vaša nećakinja s ponosnom dijeli životne lekcije koje ste joj vi prenijeli, vaš odnos je baš onakav kakav treba biti.

4. ZNATE KAKO NASMIJATI VAŠU NEĆAKINJU

U životu se uvijek okružujemo osobama koje nas znaju nasmijati. Smisao za humor kvaliteta je koju tražimo u prijateljima, partnerima..., a ako ste i teta koja uvijek zna kako izmamiti osmijeh na lice svojoj nećakinji znači da ste vaš odnos izgradili do savršenstva. Vaše interne šale dodatni su dokaz da je odnos koji imate uistinu poseban.

5. IZRAĐUJE VAM POSEBNE POKLONE

Ako se ispod magneta na vašem frižideru kriju jedno, dva, tri ili više umjetničkih djela koja je samo za vas nacrtala ili izradila vaša nećakinja, definitivno ste izgradile dobar odnos, a ona vam to na ovaj način dodatno dokazuje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju