Kada uređujemo dom, posebno kada se on ne može "pohvaliti" prevelikom kvadraturom, bitno nam je što bolje iskoristiti prostor. Prilikom uređenja zato se trudimo izvući maksimum iz svakog kvadrata.

Galerija Povišeni krevet Povišeni krevet - 1 Povišeni krevet - 2 +2 Povišeni krevet

Komad namještaja koji posebno pažljivo biramo u takvim situacijama jest – krevet.

Odlični su "pomagači" u situacijama u kojima pazimo na uštedu prostora kreveti sa spremnicima i ladicama.

Slika nije dostupna Dva u jedan: Deset kreveta koji će vam uštedjeti prostor u spavaćoj sobi

Međutim, postoji još jedna jednako dobra, a složit će se mnogi, i atraktivnija i zanimljivija opcija.

Radi se o povišenim krevetima koji su često rezervirani za dječje sobe, međutim u našoj galeriji možete pogledati primjere koji dokazuju da povišeni krevet ne mora biti rezerviran samo za one najmanje.

Također, povišeni krevet ne mora biti rezerviran ni samo za manje prostore, ali činjenica je da je njegova velika prednost to što omogućuje da isti prostor iskoristite za više stvari.

Naime, prostor ispod povišenog kreveta može se iskoristiti na razne načine, a u nastavku donosimo njih pet:

1. Radni prostor

Povišeni krevet može vam osigurati dovoljno prostora za uređivanje radnog prostora bez obzira na veličinu vašeg doma. Povišeni krevet osigurat će vam dovoljno prostora da ispod njega postavite radi stol, stolicu i lampu – sve što vam treba da biste mogli prionuti na posao.

2. Ormar

Ponekad se čini da mjesta za odjeću i obuću nikad nema dovoljno. Ispod povišenog kreveta možete postaviti dodatne ormare i tako osigurati još prostora za sve one zimske komade s kojima ne znate gdje biste tijekom ljeta.

3. Prostor za igranje

Ako svojoj djeci želite osigirati dodatni prostor za igru, povišeni krevet može biti odlično rješenje. Ispod njega ima dovoljno mjesta za jedno pravo dječje carstvo.

4. Kauč/fotelja

Ako je vaš dom uistinu malen i dnevna soba vam je i spavaća soba, zahvaljujući povišenom krevetu možete se riješiti svakodnevnog sklapanja i razvlačenja kauča i umjesto toga imati krevet na visini, a ispod njega kauč ili fotelju.

5. Polica za knjige

Svi knjigoljupci prostor ispod povišenog kreveta mogu iskoristiti za postavljanje polica na kojima će zasluženo mjesto dobiti sve knjige koje su vrijedno sakupljali.

Pogledajte i:

10 dokaza da drveni krevet u spavaćoj sobi uvijek izgleda kraljevski Drveni krevet kao inspiracija za uređenje spavaće sobe - 8 Drveni krevet kao inspiracija za uređenje spavaće sobe - 10 Drveni krevet kao inspiracija za uređenje spavaće sobe - 2 +13 Drveni krevet kao inspiracija za uređenje spavaće sobe - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju