Pret-a-porter kolekcije slavnih modnih kuća za proljeće/ljeto 2020. godina najavile su razne trendove, a među njima i povratak jednog kultnog modela traperica.

Galerija

To su legendarne trapezice.

Prema podacima modnih stručnjaka, hlače širokih zvonolikih nogavica prvi su se put pojavile krajem 19. stoljeća u flotama Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država.

Varijanta tih hlača napravljena od trapera počela se nositi u 60-im godinama 20. stoljeća, a vrhunac popularnosti doživjela je u 70-ima. Gotovo da nema rock i pop zvijezda iz tog razdoblja koje ih nisu nosile.

Članovi grupe ABBA u trapezicama
Članovi grupe ABBA u trapezicama (Foto: Profimedia)

Trapezice se pamte i kao modni simbol hipijevskog pokreta.

S obzirom na povezanost s "djecom cvijeća", modni dizajneri trapezice često uvrste u kolekcije za proljeće. To je doba godine kada baš sve oko nas procvjeta, uključujući i odjevne kombinacije koje obogaćujemo komadima s cvjetnim uzorkom.

Trapezice na reviji Michaela Korsa i modne kuće Celine
Trapezice na reviji Michaela Korsa i modne kuće Celine (Foto: Getty Images)

Stoga ne čudi to što trapezice najčešće viđamo u kombinaciji s lepršavim bluzama i košuljama ukrašenim printovima raznog cvijeća.

Sudeći prema ovosezonskim kolekcijama modnih kuća, najpopularnije će biti trapezice koje imaju lagani prijelaz i umjereno se šire.

Bershka, 199 kuna
Bershka, 199 kuna (Foto: Bershka)