Modna scena i svjetske trendseterice često su zaslužni za povratak zaboravljenih modnih trendova ili pak onih koji nisu uvijek svima bili po volji

Nekadašnji modni trendovi uvijek se vrate. Ponekad ih modni dizajneri interpretiraju na novi i moderniji način, a ponekad ih jednostavno ubace u svoje kolekcije u originalnom.

Međutim, nije samo modna scena zaslužna za povratak odjevnih komada, dodataka li obuće koji su nekada imali veliku popularnost . U tome sudjeluju i svjetske trendseterice čiji se modni izričaj prati s velikim zanimanjem i naposljetku kopira.

Neki od tih komada donedavno su bili jako popularni, a neki su im se čak i iščuđavali. Portal WWW napravio je popis trendova od čijeg povratka mnogi strahuju, a u nastavku pogledajte koji su to trendovi.

1. Odrezane traperice do koljena. U devedesetima su bile veliki hit, posebno među mladima koji su njegovali rokerski stil odijevanja. Odrasli su se tada iščuđavali činu kraćenja traperica na takav način, baš kao što se danas isčuđavaju trendu poderanih traperica.

2."Kitten" potpetice. U pitanju su minijaturne potpetice koje se od milja zbog svoje veličine nazivaju „mačjima“. Među ženama su ove potpetice uvijek izazivale rasprave. Dok ih je jedan dio zavolio, drugi dio žena nikada ih nije smatrao lijepima. Njihova politika nošenja potpetica uvijek je bila ista – ili visoka peta ili ravni potplat, ništa između.

3. Sunčane naočale s crvenim lećama. Mnogima su problematične za nošenje jer se oko nekih ljudi teško navikava na crvene leće, ali mlade trendseterice poput Selene Gomez naprosto ih obožavaju.

4. Trenirka u dnevnim prigodama. U prošlom desetljeću jedan od hit odjevnih komada bila je baršunasta trenirka brenda Juicy Couture. Tada je trenirka iz odjeće sportske namjene postala komad koji se može nositi u svim dnevnim prigodama, od šetnje od izlaska u grad na kavu. S početkom ovog desetljeća „smijenile“ su ih traperice, ali sada se trenirke ponovo vraćaju u modu.

5. Suknja preko hlača. Ovaj trend u velikom stilu vratio se na modne piste, a imali smo prilike vidjeti ga i na zagrebačkim ulicama.

Koji od ovih trendova nikada ne biste isprobali?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju