U posljednjoj sezoni Netflixove hit-drame Kruna napetost dolazi do samog vrhunca. Puno ljubavi i suza, nešto manje smijeha, smrt i tragedija, sve će to obuhvatiti šesta sezona, kojoj napokon znamo točan datum izlaska.

Galerija Peta sezona serije 'Kruna' Kruna Kruna +10 Scena iz šeste sezone serije

Kruna je jedna od najuspješnijih serija ove tematike, a gledamo je još od 2016. godine, kada smo imali priliku vidjeti vjerodostojne scene sa samog početka vladavine Kraljice Elizabete II.

Prva je sezona započela nasljedstvom prijestolja i udajom za princa Filipa, a otada ova vrijedna serija prepričava sočnu kraljevsku priču, poglavlje po poglavlje.

Posljednja sezona vratit će gledatelje u 1997. godinu, točno ondje gdje je stala peta sezona i pratit će monarhiju sve do 2005. Bit će to zanimljivo putovanje kroz devedesete, s posebnim naglaskom na tragičnu smrt princeze Diane.

Kruna Scena iz serije "Kruna" (Foto: Netflix)

Ipak, u prvi plan će staviti princa Williama i Catherine Middleton. Prošle godine saznali smo da će najpoznatiji par utjeloviti mlađahni glumci - Meg Bellamy glumit će Kate, dok će Rufusu Kampi i Ed McVey utjeloviti mladog Williama.

Fotografije koje je Netflix premijerno izbacio dale su nam mali uvid u pikanterije koje ćemo gledati na malim ekranima, a vode nas u Škotsku početkom 2000-ih. Princ William tada je upisao Sveučilište u St. Andrewsu nadajući se da će se tako odmaknuti od svih napetosti koje su tada narušavale njegov mir.

Ondje je htio napuniti baterije prije negoli preuzme kraljevske dužnosti, a nije ni slutio da će pronaći ljubav svog života. Upravo je na kampusu počela njegova kraljevska budućnost, kad je upoznao kolegicu iz Berkshirea - Kate Middleton, objavio je Netflix prošle godine.

Kruna Meg Bellamy u ulozi Catherine Middleton (Foto: Netflix)

Iako kreatori serije još nisu objavili službeni zaplet priče, s obzirom na povijesnu točnost Krune, možemo zaključiti da će serija pratiti i 11. rujna, kraljičin Zlatni jubilej, smrt princeze Margarete i kraljice mame.

Netflix je objavio kako će šesta sezona izaći u dva dijela. Prvi dio stiže 16. studenog, a drugi, finalni dio, gledamo od 14. prosinca.

Kruna Kruna (Foto: Netflix)

Zapetljana kraljevska priča: Izašao je napeti trailer za najnoviju sezonu serije "Kruna" Peta sezona serije Peta sezona serije Peta sezona serije +5 Scena iz pete sezone serije

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju