Žena tijekom poroda doživi najveću fizičku bol, ali mnoge mame ističu kako ta bol nestane u onom trenutku kad bebu prime u naručje i kad osvijeste da su na svijet donijele novi život.

Galerija In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu +7 In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu

Bez obzira na to što su majkama tih čudesnih 40 tjedana trudnoće zastrašujući i stresni, mnogima je to ipak najljepši period u životu.

Tijelo žene se tijekom trudnoće konstantno mijenja i prolazi kroz različite faze, a kad naviknemo na to predivno stanje, stvari postaju lakše, a uzbuđenje samo raste.

Trenutak u kojem su na svijet donijele svoje dragulje, mame nikad ne zaboravljaju. Poznate mame za IN Magazin su se nakratko vratile u prošlost i prisjetile se kako je izgledao taj najbolniji, ali najljepši trenutak u njihovom životu.

Ti si tamo gola, u boli, totalno van sebe i tebi trebaju svi dolaziti s osmijehom, ohrabrivati te, donijeti zen i mir.

Porod mi je bio najgore iskustvo u životu, a trebao je biti nešto prelijepo. Rodila sam 1989. godine – pred rat. Tada u Petrovoj nije bilo ničega, čak ni WC papira, a sjećam se i da su mi ukrali papuče dok sam rađala, prisjetila se Alka Vuica trenutka kad je na svijet donijela svog sina Ariana.

Borna Kotromanić rodila je prirodnim putem, a otkrila je kako nije imala nikakvih poteškoća.

Iako su njezini klinci bili velike bebe, rodila je brzo i lako, bez komplikacija. Iako je to jedna od najvećih boli koju čovjek može izdržati, ona se brzo zaboravi, a Borna je danas ponosna majka četvorice sinova.

In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivša Miss Universe Hrvatske, Ivana Delač, otkrila je kako njezin porod baš i nije bio najljepše iskustvo, ponajviše zbog unaprijed dogovorenog i iniciranog carskog reza. Iskustvo s carskim rezom imala je i pjevačica Antonija Matković Šerić, ali napominje kako ništa ne bi mijenjala jer je na svijet donijela svoja dva dragulja.

Glumica Anita Dujić prava je sretnica kad se govori o porođaju jer je bez problema na svijet donijela svoje dvije djevojčice.

Trenutak u kojem su na svijet donijele svoje dragulje, mame nikad ne zaboravljaju.

Oba porođaja su protekla brzo i lako. Drugi je bio puno brži, ali to su mi doktori i najavljivali. Rodila sam zaista ekspresno. Od prvog truda pa do dolaska bebice prošlo je samo dva sata, prisjetila se mlada mama.

In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu In Magazin: Poznate Hrvatice o porodu (Foto: DNEVNIK.hr)

Ida Prester priznala je kako je bila potpuno nepripremljena za prvi porod.

Mene je sada sram to reći, ali ja baš ništa nisam znala. Usred noći, nakon dva, tri sata oni meni donose dijete. Pitala sam ih što me bude, ne može li dijete pričekati do jutra? Tada sam saznala da se dijete hrani svaka tri sata, govori Ida i dodaje kako je to situacija u kojoj je žena najranjivija.

Franka Batelić Najslađe iščekivanje: Poznate Hrvatice otkrile kako je izgledala njihova trudnoća

Ti si tamo gola, u boli, totalno van sebe, u briz i tebi trebaju svi dolaziti s osmijehom, ohrabrivati te i donijeti ti zen i mir, zaključila je Ida.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju