Iako pomalo stresni i zastrašujući, tih čudesnih 40 tjedana trudnoće, mnogim su mamama najljepši period u životu.

Galerija Hana Huljić i Tonči Huljić Trudnoće poznatih Hrvatica Trudnoće poznatih Hrvatica +4 Franka Batelić

Tijelo žene se tijekom trudnoće konstantno mijenja i prolazi kroz različite faze, a kad naviknemo na to predivno stanje, stvari postaju lakše, a uzbuđenje samo raste.

Poznato nam je da trudnice blistaju i često im znamo reći kako su posebno lijepe. Kako i ne bi bile, kad u njima raste novi život i kad se pripremaju za najljepšu ulogu u životu.

A kako su one uživale u trudnoći, što im je bilo najljepše, a što najteže te kako je tekao taj najljepši period u životu, s nama su podijelile poznate trudnice i novopečene majke.

Maja Šuput je do zadnjeg trenutka obavljala svakodnevne aktivnosti, Blanka Vlašić je na društvenim mrežama podijelila da joj trudnoća prolazi glatko, a Žanamari Perčić je dobila 35 kilograma.

"Drugi put je uvijek lakše" 

Maji Šuput je trudnoća bila za poželjeti, a rodila je carskim rezom. Danas uživa sa svojim sinčićem Bloomom, a uloga majke joj je baš sjela.

On se previše rita. Ali kažu i druge mame da se i njihova djeca ritaju. Tako da ne znam je li moje neko super živahno, ali najviše se rita kada jedem. Dijete voli jest na mamu očigledno, i navečer kad se smirim jako se rita, da. Ali za sad je, je ne znam na čemu, kao da je u disku, rekla je Maja dok je iščekivala porod.

Trudnoće poznatih Hrvatica Franka Batelić (Foto: Instagram)

Sin Franke Batelić i Vedrana Ćorluke, početkom je godine proslavio svoj drugi rođendan, a uskoro će dobiti brata ili sestru. Franka je priznala kako joj druga trudnoća teče zaista glatko i da je sve lakše nego prvi puta.

To se ne može riječima opisati. To je takva ljubav, to je takvo ispunjenje, to je sve

Prvi put sve googlaš, i ja sam bila ta, a drugi put doslovno zaboravim koji sam tjedan, moram se podsjetit, nekako sve ide puno lakše, puno opuštenije i baš uživam, rekla je Franka Batelić.

Blanka Vlašić čeka svoje prvo dijete, a dane pred porod provodi u Splitu. Jedini joj je problem bio nedostatak vježbanja, međutim, i to je uspješno riješila i sad uzbuđeno čeka kraj godine da upozna svog sinčića.

Tijekom prvog tromjesečja borila sam se s jutarnjom mučninom i umorom pa sam morala smanjiti svoje uobičajeno dnevno vježbanje, no sada mi se energija vratila i uz nekoliko prilagodbi mogu vježbati svaki dan, napisala je Blanka na društvenim mrežama.

U trudnoći je uživala i Hana Huljić, a manje od mjesec dana prije nego što je rodila djevojčicu, popela se na pozornicu i pjevala na koncertu.

Trudnoća uvijek iznenadi: Od poroda u 40-ima do velikog broja kilograma 

Ovo jadno biće je moralo slušati ove raznorazne zvukove mog upjevavanja, zadnjih dana dosta se bunila, ali rekla sam večeras još moram izdržati i onda prestajem pjevati, rekla je tada supruga Petra Graše.

Trudnoće poznatih Hrvatica Hana Huljić (Foto: Instagram)

Bivšoj Feminemski Pameli Ramljak, put do majčinstva je ipak bio mali teži. Svakodnevno si je morala ubrizgavati injekcije protiv zgrušavanja krvi zbog rizika od gubitka bebe, ali na kraju se sve isplatilo.

Ni glumici Leoni Paraminski, put do majčinstva nije bio lagan. Nakon više pokušaja potpomognute oplodnje, u 42. godini života, rodila je malenu Liv. Danas uživa u majčinstvu, ali priznaje da je sam porod bio dosta težak.

Ja ne mogu to uopće riječima opisati. To je takva ljubav, to je takvo ispunjenje, to je sve. Ako nisi roditelj, nemaš djecu zbilja na znaš, ja isto nisam znala, pretpostavljala sam, ali nisam znala, sad znam i sad bi odmah još jedno, govori Leona Paraminski.

Mnoge se majke nakon poroda bore s viškom kilograma, a taj problem ne zaobilazi niti one žene koje uživaju u svakodnevnim fizičkim aktivnostima. Jedna od njih je pjevačica Žanamari Perčić, koja je u trudnoći dobila 35 kilograma.

Nisam dobila kilograme jer sam previše jela, upravo obrnuto, čak sam držala nekakvu dijetu da ne bih dobila taj trudnički dijabetes. Tako da sam jako pazila što jedem. Ali moj problem su bili hormoni štitnjače, odnosno neimanje štitnjače. Tako da smo stalno trebali tu dozu porihtavati, to je stvarno bilo naporno, govori Žanamari.

Bez obzira na to kakav je naš životni stil, trudnoća nas ipak izvaci iz tračnica i postavi svoja pravila koji se moramo držati. Ipak, postoje navike koje nam mogu olakšati porod, a vježbanje je svakako jedna od njih.

Trudnoća je izazovno razdoblje Što se događa s mamom i bebom u posljednjem tromjesečju trudnoće?

Chloe Sevigny i Siniša Mačković postali su roditelji sinčića Vanje kad je glumica imala 45 godina Pet poznatih žena koje su postale mame prvi put nakon 45. godine

Svi se bojimo tog trenutka i nadamo se da će biti što brži i lakši. To je jedan od razloga zbog kojega sam ostala aktivna. Kod mene je sve prošlo glatko i jako sam zahvalna na tome, govori Mia Žaja, Miss Universe Hrvatske.

Bez obzira na sve izazove koje porod nosi, ove su se majke složile da sva bol prođe u trenutku kad upoznaju najveću ljubav svog života. 

  Trudnoće poznatih Hrvatica Mia Žaja (Foto: Instagram)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju