Grudi su oduvijek su bile simbol ženstvenosti i zavodljivosti. No ovaj adut ima i svojih nedostataka, posebno ako se radi o grudnjaku koji prelazi veličinu četiri. Naime preveliko poprsje ozbiljan je teret koji može izazvati zdravstvene tegobe, zbog čega su se brojne žene odlučuju na operaciju smanjivanja grudi

Među ženama koje su 'patile' od prevelikih grudi su se odlučile na ovaj korak ima i veliki broj poznatih ljepotica, a među posljednjima koje su javno progovorile o svom zahvatu je i mlada zvijezda u usponu Ariel Winter koja se proslavila ulogom u seriji "Moderna obitelj".

'Osobe s velikim grudima često trpe bolove u vratu i leđima, otežano se kreću, ne mogu se baviti sportom te imaju upale kože ispod dojki

Ariel se u pubertetu naglo razvila, a bujno poprsje joj je već u 15. godini života počelo zadavati psihičke probleme s kojima se mlada djevojka nije znala nositi.

Hrabra tinejdžerka napravila je redukcijsku mamoplastiku te je danas puno sretnija i zadovoljnija svojim novim izgledom.

Što je redukcijska mamoplastika?

- Smanjenje grudi ili redukcijska mamoplastika operativni je zahvat kojim se uklanja veća količina tkiva u grudima.

- Operacijom se smanjuje volumen žlijezdanog i masnog tkiva dojki te se mamila i areola podižu i fiksiraju u novom položaju.

- Postupak smanjivanja dojki provodi se pod općom anestezijom, a oporavak traje oko 10 do 14 dana.

Osobe s velikim grudima čije su dojke teže od 400 grama često trpe bolove u vratu i leđima, otežano se kreću, ne mogu se baviti sportom te imaju upale kože ispod dojki. Težina dojki opterećuje kralježnicu i može biti uzrokom nastanka osteroporoze, doznajemo iz Poliklinike Bagatin.

U galeriji fotografija izdvojili smo poznate žene koje su odlučile smanjiti grudi.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju