Za jedne ukras muškog lica, za druge nepotreban dodatak – brkovi su značajka fizičkog izgleda o kojoj svatko ima mišljenje. Stoljećima su bili simbol muževnosti i snage, a u pojedinim kulturama nosili su ih samo pripadnici vojske kako bi se vizualno odmah razlikovali od civila.

Galerija Filip Juričić Šime Vrsaljko Šime Vrsaljko +6 Goran Višnjić

U Zlatno doba Hollywooda brkove su popularizirali neki od tada najpoznatijih glumaca, poput Clarka Gablea i Errola Flynna. Onda je, desetljeće po desetljeće, popularnost brkova počela padati. Točnije, većina muškaraca koja se odluči za njih nosi ih u sklopu bradice, a ne samostalno.

Clark Gable s brkovima i bez njih Clark Gable s brkovima i bez njih (Foto: Guliver Images)

Potonji su prizori rijetkost, pa nas je tako iznenadio i novi imidž popularnog hrvatskog glumca Slavka Sobina. Markantni Splićanin pojavio se na 70. izdanju Pulskog filmskog festivala povodom premijere svoga novog filma "Samo kad se smijem" redateljice Vanje Juranić, a potom je gostovao i na popratnom panelu.

Slavko Sobin Slavko Sobin (Foto: Srecko Niketic/Pixsell/Dusko Marusic/Cropix)

Ne znamo je li to njegov osobni odabir ili možda priprema za neku novu ulogu, ali svakako možemo zaključiti da je Slavko jedan od onih sretnika kojima brkovi sjajno pristaju.

Šime Vrsaljko Šime Vrsaljko (Foto: Ante Cizmic/CROPIX/Branimir Boban/CROPIX)

Impozantan brk ima i Šime Vrsaljko, a mnogi zapravo i ne znaju kako popularni hrvatski nogometaš izgleda bez njih.

U galeriji pogledajte još poznatih Hrvata koji su svojevremeno imali brkove i sami odlučite izgledaju li bolje s tim ukrasom ili bez njega.

Šime Vrsaljko Šime Vrsaljko (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Deset slavnih ljepotana koji dokazuju da brkovi nisu uvijek dobra ideja Miles Teller Joe Jonas Gael Garcia Bernal +7 Michael B. Jordan

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju