Dr. Ranko Rajović jedan je od najvećih autoriteta na ovim prostorima kada govorimo o odgoju i obrazovanju te autor inovativnog programa pod nazivom NTC-sustav učenja održat će u Zagrebu predavanje i praktičnu edukaciju pod nazivom "Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ"

Zbog velikog interesa, u organizaciji nakladničke kuće Harfa, dr. Ranko Rajović, jedan od najvećih autoriteta na ovim prostorima kad govorimo o odgoju i obrazovanju, održat će praktičnu edukaciju i radionicu pod nazivom "Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ" temeljenu na NTC-sustavu učenja, inovativnom programu čiji je autor.

PRAKTIČNA EDUKACIJA

Praktična edukacija "Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ'' namijenjena je roditeljima, odgojiteljima, učiteljima i drugim stručnjacima koji se bave odgojem i obrazovanjem djece. Edukacija će se održati u Zagrebu, 16. veljače u 17 sati u Hotelu Aristos, Cebini ul. 33, Buzin.

Redovna cijena praktične edukacije je 360 kn. Ako se uplata izvrši u roku 48 sati od trenutka prijave, cijena praktične edukacije je 300 kn. Za sudjelovanje na edukaciji, obavezna je prijava. Prijaviti se možete OVDJE.

Podaci za uplatu: Harfa d.o.o., Rodrigina 4, Split, HR2823400091110478520 (PBZ), poziv na broj: 160218.
Ako želite platiti karticom, možete to učiniti OVDJE.

Potvrdu o sudjelovanju dobit ćete prilikom dolaska na edukaciju.

RADIONICA
Radionica "Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ" održati će se u Zagrebu, 17. veljače u 9:30 sati u Hotelu Aristos, Cebini ul. 33, Buzin. Važno je napomenuti kako je ova radionica viša razina edukacije i namijenjena je samo onima koji su prethodno prošli praktičnu edukaciju dr. Rajovića. Redovna cijena radionice je 500 kn.

Ako se uplata izvrši u roku 48 sati od trenutka prijave, cijena radionice je 450,00 kn.​ Za sudjelovanje na radionici, obavezna je prijava. Prijaviti se možete OVDJE.

Podaci za uplatu: Pametnica, obrt za edukaciju i savjetovanje, vl. Irena Orlović, Kaštel Gomilica, HR0623400091160500652 (PBZ), poziv na broj: 170218.

Potvrdu o sudjelovanju dobit ćete prilikom dolaska na radionicu.

NTC-sustav učenja usmjeren je prema razvoju kognitivnih sposobnosti djece, a temelji se na istraživanjima koja upozoravaju na to da mozak uspostavlja 75 % svih neuronskih veza (sinapsi) do sedme godine života, a od toga 50 % sinapsi nastane već do pete godine.

PROGRAM:

Praktična edukacija - 16. veljače 2017., 17:00 – 20:30 sati
Uvod. Funkcionalno znanje
Neurofiziologija. Razvoj mozga - pogreške roditelja
Rana stimulacija, značaj, primjeri
Učenje – reproduktivno učenje za mozak skoro i da ne postoji
Fiziologija mozga
Razvoj matematičko logičkog razmišljanja
Misaone klasifikacije i serijacije
Asocijacije

Radionica - 17. veljače 2017., 9:30 – 13:00 sati
Misaone klasifikacije – radionice (viši i niži nivo). Igre koje aktiviraju ove procese
Učenje – slikovno, asocijativno
Nelogične priče
Nelogične bajke
Učenje – korištenje naučenih tehnika
Divergentno razmišljanje – test
Divergentno razmišljanje – radionice, paralelne asocijacije

Što je NTC-sustav učenja?

NTC-sustav učenja bavi se pitanjem kako stimulirati razvoj sinapsi, a time i ogromne dječje potencijale prije polaska u školu i u školi, a na njega će dr. Ranko Rajović odgovoriti tijekom predavanja.

Ovaj sustav učenja usmjeren je prema razvoju kognitivnih sposobnosti djece. Temelji se na istraživanjima koja upozoravaju na to da mozak uspostavlja 75 % svih neuronskih veza (sinapsi) do sedme godine života, a od toga 50 % sinapsi nastane već do pete godine. Taj se argument čini dovoljno uvjerljivim da posvetimo veliku pozornost predškolskoj dobi, učinkovitosti učenja i korištenju dječjeg pamćenja.

Sustav podrazumijeva učenje utemeljeno na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih znanosti, posebno pedagoških – obiteljske pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Taj sustav učenja predstavlja operacionalizaciju teorijskih spoznaja navedenih znanstvenih disciplina, što je dobar pokazatelj kako povezivati teoriju s obrazovnom praksom.

Pritom je riječ o novom pristupu učenju u kojem dominira misaona aktivnost djeteta i njegov uspješan razvoj. Sustav je vrlo dobro i detaljno razrađen, primjenjiv u obitelji, predškolskim ustanovama i u razrednoj nastavi osnovne škole.

Program nudi načine prepoznavanja darovite djece, njihove karakteristike i putove prema povećanju IQ-a, razvoja sposobnosti i stvaralačkog mišljenja. Naglašava se važnost obitelji i šire društvene zajednice (vrtići, škole, centri za darovite) u razvoju darovite djece. NTC-sustav učenja ozbiljno će poljuljati opravdanost tradicionalnog rada s djecom.

NTC-sustav učenja dr. Ranka Rajovića primjenjuje se na različite načine u 15 europskih zemalja. Majka i dijete (Foto: Guliver/Thinkstock) NTC sustav učenja usmjeren je prema razvoju kognitivnih sposobnosti djece. (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju