Želite li u potpunosti uživati na vama posebno dragom mjestu, bitno je pripremiti se i za trenutke u kojima će nastupiti glad. Kako ta neugodna pojava može uzrokovati i mrzovoljnost i nervozu, o spremanju hrane u ruksak ne bi bilo loše razmišljati dan prije puta. Evo nekoliko prijedloga namirnica koje možete bez straha od nereda u ruksaku ponijeti na izlet.

Iako je prva pomisao sendvič, ta ideja možda baš i nije najbolja jer ne želite provesti cijeli dan na suhoj hrani koja se (ovisno o sastojcima) može i lako pokvariti na visokim temperaturama. Ovdje su ideje i za one koji će popis hrane isplanirati dan ranije, ali i za one koji će sve što im je potrebno priskrbiti nekoliko minuta prije polaska u kvartovskoj prodavaonici.

1. Voće ili povrće?

Praktična opcija za zalogaj na izletu su muffini s komadićima tikvica i jabuke.

Ukoliko ćete na izletu prehodati veliki broj kilometara svakako je poželjno da vam se pri ruci nađe voće. Šećeri koje sadrži ukusno slatko voće pomažu mišićima da povrati snagu. No, s voćem u ruksaku treba pripaziti. Kako bi ste očuvali red u svojoj torbi nikako nije dobro spakirati svježu, sočnu breskvu iz koje se može cijediti sok. Banana, mnogima omiljena kao jutarnji snack tijekom cijelog dana u torbi mogla bi pocrniti i time u potpunosti postati neprivlačna pogledu (a to nikako ne želimo u trenutku kad nas želudac traži finu hranu). Očišćene mrkve, ili muffini s komadićima tikvica i jabuke mnogo su praktičnije i jednostavnije opcije za zalogaj na izletu.

2. Hrana bogata ugljikohidratima

Keksi od cjelovitih žitarica u sekundi spašavaju od gladi.

Cjelovite žitarice poželjna su namirnica u kojoj možete uživati van vašeg doma. Umjesto tradicionalne pripreme s mlijekom, na izlet je praktičnije ponijeti kekse od cjelovitih žitarica. Punozrnati keksi, hrskavi, čokoladni, voćni i s ječmenim sladom dio su ponude Grancereale. Osim što na izletu spašavaju od 'muke po gladi', cjelovite žitarice izvrsne su i za zdravlje organizma. Smanjuju mogućnost stvaranja probavnih problema, obogaćuju tijelo energijom, štite srce, a duže vas održavaju sitima.

3. Ručak u kutiji

Ponesite namirnice u originalnoj ambalaži.

Postoji opasnost da sve što se nađe u plastičnim kutijama može iscuriti i uništiti ruksak u kojem nosite i mnoštvo drugih stvari koje će vam tijekom dana trebati. Ako želite imati malo obilniji ručak ponesite nekoliko namirnica zapakiranih u originalnoj ambalaži te kutiju u kojoj ćete sve sastojke, s već skuhanim tijestom, zajedno pomiješati. Praktičan izbor je konzervirana tuna, kukuruz, a za posebnu kombinaciju možete ubaciti i nekoliko prženih badema.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju