Prema pisanju francuskog izdanja Voguea, prošla su vremena logomanije, a novu ideju luskuza definira nepotpis. Moda je diskretna, a ključ modnog izražavanja su kvaliteta i ljepota komada.

Galerija Origami torba modne kuće Loewe Torba modne kuće Loewe Torba brenda The Attico +6 Torba brenda Hereu

Dizajn je takav da zadovolji suvremene potrebe i bude privlačan, ali bez naglašenog loga.

U ovaj trend savršeno se uklapaju i origami torbe koje Vogue izdvaja kao model koji će obilježiti sezonu pred nama. Radi se o torbama s diskretnim logom koje prepoznatljivma čini inovativni oblik.

Dakle - bitan je dizajn, a ne ime. Iza ovog inovativnog oblika krije se geometrijska studija koja omogućuje sklapanje torbe kako bi ona poprimila drugačiji oblik ovisno o načinu nošenja.

Povijest ovog praktičnog modela počela je s futurističkom torbom Bao Bao Isseyja Miyakea koja je stvorena kao posveta muzeju Guggenheim u Bilbau, a predstavljena je 2000. godne.

Bao Bao torbe Bao Bao torbe (Foto: Shutterstock)

Torba je bila sastavljena od niza pločica od polivinila koje su dizajnom podsjećale na origami, japansku umjetnost stvaranja predmeta presavijanjem lista.

Danas origami torbe napravljene od kože postaju ultimativni simbol tihog luksuza za nadolazeću sezonu jesen/zima.

Ferragamo torba Ferragamo torba (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Modni brendovi imaju modele dizajnirane na način da privlače poglede, ali i da budu funkcionalni pri čemu je dizajn važniji od isticanja loga.

Primjerice, modna kuća Loewe u ponudi ima više torbi koje odgovaraju ovoj ideji, a jedna od njih je i Puzzle fold Tote torba koja, kako navode na stranici, ima praktičan dizajn u stilu origamija, a jednim pokretom može se sklopiti i pospremiti ili ubaciti u kovčeg.

Torba modne kuće Loewe Torba modne kuće Loewe (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Torba modne kuće Loewe Torba modne kuće Loewe (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Ovu i još neke od torbi koje su dio ove priče možete pogledati u galeriji na početku teksta.

Vogue izdvojio torbu koju bismo uskoro mogli viđati na svakom koraku Clutch torbe obilježit će modnu sezonu pred nama Giorgio Armani jesen/zima 2023. Gabriela Hearst jesen/zima 2023. +7 Bottega Veneta jesen/zima 2023.

15 fotografija koje dokazuju da se na hrvatskim ulicama mogu vidjeti baš dobre torbe Torbica modne kuće Dior sjajno se uklopila u Zagrebačko street style izdanje Jacquemus torbice su jako čest prizor na zagrebačkim ulicama Louis Vuitton torba u zadarskom street style izdanju +11 Marc Jacobs torbica kao dio splitskog street style izdanja

O bezvremenskim torbama koje svaku kombinaciju podižu na viši nivo govorio je i stilist Marko Grubnić u našem videoserijalu Dreskod, a njegove savjete možete poslušati u nastavku.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju