Žene koje imaju spuštene kapke često traže načine kako da nanesu omiljeno sjenilo i podignu pogled. U nedostatku vještine često odustaju od šminkanja očiju ili nanose sjenilo tako da ono ne dolazi do izražaja, kao ni njihove oči. Za podizanje spuštenih kapaka nije dovoljno samo pravilno našminkati oči. Koje je još poteze potrebno napraviti kako bi se vizualno otvorio pogled i podiglo cijelo lice, otkrila nam je poznata vizažistica Silva Stojanović.

Galerija Trikovi za podizanje spuštenih kapaka Maybelline All Nudes paleta sjenila Edukacija u zagrebačkom Make-up Učilištu Ministry of Beauty +0 Edukacija u zagrebačkom Make-up Učilištu Ministry of Beauty

U sklopu edukcije na Make-up Učilištu Ministry of Beauty, koja je koncipirana posebno za dm beauty savjetnice, vizažistica i mentorica Silva Stojanović na primjeru je pokazala kako je u svega nekoliko poteza moguće napraviti optičku varku.

„Kada je kapak spušten, imamo tendenciju pada cijelog lica, stoga ćemo napraviti malu optičku varku kako bismo podigli cijelo lice. U tom slučaju koristimo highlighter koji nanosimo prema gore s obje strane'', otkrila je Silva.

Na samom kapku potrebno je napraviti sjenu. ''Ponovno nam je tendencija da pokreti i sjena koju radimo idu prema gore kako bismo napravili optičku varku i kako bi se činilo da se kapak diže'', objasnila je poznata vizažistica.

Tu sjenu najbolje je napraviti sjenilom koje je između sive i svijetlo smeđe nijanse. ''Sjenilo nanosimo u smjeru prema gore na sam kapak od početka oka prema van. Radimo sjenu koja ne bi trebala biti vidljiva. Želimo postići da izgleda kao da je to prirodna sjena oka. Važno je dobro izblendati sjenilo kako bi izgledalo mekano i neprimjetno'', dodala je Silva.

Idealnu boju sjenila za postizanje sjene možete pronaći u većini neutralnih make-up paleta za oči. Primjerice, paleta Maybelline The Nudes ima savršenu nijansu za konturiranje oka.

Maybelline All Nudes paleta sjenila Maybelline All Nudes paleta sjenila Foto: PR

Ako ste izrazito svijetle ili tamne puti i čini vam se da ta nijansa nije za vas, u odabiru sjenila mogu vam pomoći dm beauty savjetnice u odabranim dm prodavaonicama.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju