Još uvijek niste sigurno kako se pravilno nanosi rumenilo? Ne brinite, mnoge od nas lako se zbune kada treba uzeti kist u ruke, a u pravilnom nanošenju asistirat će vam naš mali vodič

Izduženo lice - nanesite rumenilo na vrh jagodica (dio koji je najizraženiji kada se nasmijete) i kistom potežite ravno prema ušima. Na taj način otvorit ćete izduženo lice i dati mu širinu, a u tome će vam dodatno pomoći rumenila sa svjetlećim česticama.

Ovalno lice - baš kao i kod izduženog, krenite s nanošenjem rumenila na vrh jagodica, ali ga proširite prema gore, u smjeru sljepoočnica.

Četvrtasto lice - nanesite rumenilo u kružnom obliku neposredno ispod vrha jagodica, nikako preblizu nosu. Na ovaj način omekšat ćete oštrinu lica i staviti fokus na obraze umjesto na čeljust.

Okruglo lice - izdužite ga tako što ćete povući dijagonalu od početka jagodica do uha. Kod izrazito okruglog lica linija može početi u neposrednoj blizini usana i također se protezati skroz do uha. Na taj način dobiva se iluzija 'trajnog osmjeha' i stvara se oštrina lica. Izbjegavajte rumenila sa svjetlećim česticama i birajte mat rumenila kako ne biste dodatno proširili lice.

Srcoliko lice - rumenilo nanesite ispod jagodica i prema ušima. Pripazite da nanos ne bude u kružnom nego u pravokutnom obliku.

U nastavku pronađite rumenila kojima ćete svoju make up rutinu dovesti do savršenstva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju