Mila Kunis i Ashton Kutcher ponosni su roditelji petogodišnje kćeri Wyatt i trogodišnjeg sinčića Dimitrija. Iako ih odgajaju daleko od svjetla holivudskih reflektora, oboje su svjesni da njihova djeca žive u izobilju.

Galerija Mila Kunis - 2 Mila Kunis - 3 Mila u natikačama s natpisom +1 Mila Kunis ima pune ruke posla sa svojim mališanima

Moja djeca vode stvarno priviligirane živote a da toga uopće nisu svjesna. I nikada to neće znati jer je ovo jedini život koji će poznavati, rekao je njihov otac tijekom podcasta Daxa Sheparda po imenu Armchair Expert.

Upravo zato slavni im roditelji ne planiraju ostaviti (većinu) njihova zajedničkog bogatstva koji se procjenjuje na sveukupno 265 milijuna dolara, već će ga darovati različitim dobrotvornim organizacijama. Naravno, to ne znači da će svoju djecu ostaviti bez prebijenog novčića. Naprotiv, njihova je želja naučiti ih da sami zarađuju vlastiti novac.

Želim da budu snalažljivi. Nadam se da će biti motivirani da nastave živjeti onako kako su dosad ili da održe neku verziju onoga što su imali, pojasnio je Ashton Kutcher.

Iako se mnogima čini kao neobična praksa, Mila i Ashton ne žele razmaziti svoje mališane više nego što je to potrebno. Primjerice, ne kupuju im božićne darove. Mila Kunis to je spomenula još u intervjuu za ET u 2017. godini.

Naša je nova tradicija da ne kupujemo djeci poklone za Božić. Kada su djeca mala, zapravo to i nije važno. Prošle godine kad smo slavili Božić Wyatt je imala tek dvije godine, a mi joj nismo dali niti jedan poklon. Razmazili su je djedovi i bake. Dijete više ne cijeni darove. Djeca ne znaju što očekuju, ali očekuju da će dobiti stvari.

Upravo je to ono što Mila i Ashton žele izbjeći.

Rekli smo svojim roditeljima: Preklinjemo vas, ako im morate dati nešto, odaberite samo jedan dar. Umjesto toga želimo novac za darove pokloniti nekoj humanitarnoj organizaciji, dječjoj bolnici ili nekom sličnom mjestu. To je naša nova božićna tradicija.


Istraživanja su pokazala da velik dio djece koja su odrasla u bogatim obiteljima u kasnijem životu nedostaje motivacije da se ostvare kao pojedinci. Ako svoj prvi skupocjeni automobil dobiju još kao tinejdžeri, roditelji im financiraju dizajnersku odjeću i vrhunske fakultete, daruju im stanove i kuće te plaćaju putovanja na egzotične lokacije, nije ni čudno što nemaju poriv dokazati se na određenom području. Povrh svega, takvoj djeci nedostaje društvene empatije.

I dok jedni smatraju da je uskraćivanje božićnih poklona za djecu pretjeran čin, drugi plješću njihovim metodama odgoja.

Je li uskraćivanje božićnih darova dobra odluka Mile Kunis i Ashtona Kutchera?

glasova:

Mila Kunis sa svojom djecom Mila Kunis ima pune ruke posla sa svojim mališanima (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju