Da je sve po starom, ovih dana središte Zagreba bilo bi prepuno ljudi, vladao bi šušur i u zraku bi se osjećalo slatko predblagdansko uzbuđenje. No, ovogodišnji Advent u Zagrebu miran je i tih, kao nikada prije, ali ne može se poreći - i dalje je čaroban i predivan.

Galerija Prazan, ali i dalje divan Advent u Zagrebu - 10 Prazan, ali i dalje divan Advent u Zagrebu - 1 Prazan, ali i dalje divan Advent u Zagrebu - 4 +7 Prazan, ali i dalje divan Advent u Zagrebu

Nema ove godine mnoštva kućica koje bi inače bile postavljene za Advent u Zagrebu, nema slatkog mirisa fritula, kobasica i kuhanog vina, nema šušura, veselja i gužva koje smo navikli vidjeti na najljepšem adventu u Europi.

Sve je utihnulo, ali advent ipak postoji. Samo je nešto drugačiji. Tisuće lampica zasvijetlile su grad, Manduševac je dekoriran kao adventski vijenac, paviljon u parku Zrinjevac opet je bajkovito mjesto prepuno lampica - ali tek pokoji prolaznik uživa u tim prizorima. A ljudi su ti koji zapravo čine Advent u Zagrebu onim što jest, zar ne?

Nešto lijepo u novom normalnom: Plišani medvjedići zauzeli su i tramvaje u Osijeku Plišani medvjedići zauzeli su tramvaje u Osijeku - 1 Plišani medvjedići zauzeli su tramvaje u Osijeku - 2 Plišani medvjedići zauzeli su tramvaje u Osijeku - 3 +4 Plišani medvjedići zauzeli su tramvaje u Osijeku - 6

Mraz koji je prekrio grane drveća i ukrasnog grmlja stvorio je čarobne slike prirode u Sisku - 6 Mrzak vam je mraz? Zbog prelijepih fotografija prirode u Sisku mogli biste ga zavoljeti

Ipak, nećemo žaliti jer iako prazan, Advent u Zagrebu i dalje je divan. Uživat ćemo u svjetlosti lampica i blagdanskom ozračju koje nas puni pozitivom i optimizmom.

Prazan, ali i dalje divan Advent u Zagrebu - 11 Ovogodišnji Advent u Zagrebu miran je i tih, ali ne može se poreći - i dalje je čaroban (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju