Od predimenzioniranog nakita ne možemo se odvojiti već sezonama. A kako je spoj glamuroznog i sportskog sve popularniji, često se nosi i na najležernije modne kombinacije. Ovi raskošni komadi najbolji su odabir želite li osvježiti stajling ili naglasiti određeni dio tijela. A jedino je važno pridržavati se pravila jednostavnosti

1. Svaki stilist savjetovat će samo jedan komad predimenzioniranog nakita. Ako ne možete odoljeti, važno je da ne budu preblizu jedan drugome. Na primjer, kombinirajte naušnice s narukvicom, a ne ogrlicom.

'Svaki stilist savjetovat će samo jedan komad predimenzioniranog nakita. Ako ne možete odoljeti, važno je da ne budu preblizu jedan drugome'

2. Također, ovakav će nakit najbolje doći do izražaja na jednostavnoj odjeći poput male crne haljine ili uz kombinaciju traperica i najobičnijeg T-shirta. Sjajne komade koji su prepuni detalja nosite na neutralne kombinacije i uz stilski color-blocking, a jednostavnije uz odjeću s uzorcima.

3. Birajte naušnice koje odgovaraju vašem obliku lica i kombinirajte ih uz jednostavnije frizure. Uskladite make up; uz komade u boji nikako ne bi smio biti previše naglašen.

4. Kod predimenzioniranih ogrlica, pripazite da joj ne smeta izrez oko vrata na majici, vesti ili košulji. Međutim, divno će pristajati na, na primjer, tanku i usku dolčevitu.

5. Veliki prsteni skrenut će pozornost na ruke pa manikura jednostavno mora biti besprijekorna, a najbolje će izledati ako je neutralna, bez geliranja, cirkona i sličnog.

S ovim pravilima možda se ne bi složila Petra Dančević Pavičić, kostimografkinja i dizajnerica nakita čije glamurozne ogrlice jednostavno obožavamo.


PRISTAJE I NA OBIČNU MAJICU I TRAPERICE

Nemam neko pravilo za kombiniranje predimenzioniranog nakita. Svaki stil je dobar, dokle god se zabavljate i uživate neopterećeni ograničavanjem slobode koju današnja moda nameće, kaže Petra. Karijeru je započela u kazalištu, neke do prvih komada izradila je za zagrebački HNK, a surađivala je i s dizajnericom Ivanom Popović. Komercijalnu stranu priče započela je prije četiri godine, kao što to najčešće biva, iz vlastite potrebe.

Nakit za privatne osobe počela sam izrađivati 2013. Naime, te godine imala sam sreću da su mi se premijere predstava događale otprilike svaki mjesec. S obzirom da sam većinom paralelno radila na više projekata, nisam imala vremena za posebno sređivanje, priča dizajnerica pa nastavlja:

Stoga sam pribjegla iluziji, tako čestoj i korisnoj u mojoj struci. Trebalo mi je nešto posebno efektno, nešto što će odvući pažnju s mog nenašminkanog lica, neisfrizirane kose i nesvečane odjeće. No, nažalost, i nakon višednevne pretrage zagrebačkih dućana i surfanja internetom, nisam naišla ni na što vrijedno spomena.

Na kraju je sama izradila efektnu ogrlicu, a njezino pojavljivanje u javnosti izazvalo je izniman interes.

Za premijeru sam jE iskombinirala s običnom bijelom majicom, trapericama i crvenim ružom. Prvi put u životu doživjela sam kako je ženama kojima svi gledaju u dekolte, kroz smijeh govori.

Svaki komad s potpisom njezina brenda, Petra Dančević Jewelry unikatni je ručni rad, a za izradu koristi materijale koji su cjenovno prihvatljivi jer nastoji da si svaka žena može priuštiti posebnost i jedinstvenost.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju