Jeste li znali da postoje predmeti i površine koje deterdžent za posuđe može oštetiti? On nikako nije višenamjensko sredstvo za čišćenje, a u nastavku provjerite što ne smijete tretirati deterdžentom za posuđe.

 

1. Automobil

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autopraonici, nego kod kuće često znaju koristiti deterdžent za pranje posuđa. Izbjegavajte njegovo korištenje umjesto šampona za pranje auta jer deterdžent za posuđe može naštetiti boji. Specijalizirani šamponi za automobile štite boju i gornji sloj laka.

2. Prozori i ogledala

Ove površine često peremo deterdžentom za posuđe. Međutim, jeste li znali da vam on umjesto sjaja može ostaviti tragove na prozorima i ogledalima? Ovisno o tome koliko je jak, može biti poprilično abrazivan, stoga radije nemojte riskirati i ne perite staklene površine njime.

3. Odjeća namijenjena kemijskom čišćenju

Mrlje na odjeći napravljenoj od osjetljivih i finih materijala koje ne perete, nego odnosite na kemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje posuđa. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene hlače od štofa doleti komad hrane i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i radije ne skidajte mrlju njime.

Žena čisti sudoper Druga najprljavija površina u kuhinji: Najveća greška koju radimo sa sudoperom

4. Perilica za posuđe

Ostali ste bez tableta za perilicu i namjeravate ih zamijeniti deterdžentom za posuđe? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pjene. Za razliku od običnog, specijalni deterdženti prilagođeni pranju u perilici manje se pjene od običnih i lakše se ispiru sa posuđa. Pri korištenju običnog deterdženta često dolazi do pretjeranog stvaranja pjene koja tijekom pranja izlazi iz perilice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju