Koliko god pažljivo čuvali torbicu i novčanik kada ste izvan kuće, mogućnost da ih izgubite ili da vam ih netko ukrade uvijek postoji. Zato je dobro znati koje stvari nikada ne biste trebali nositi u torbi ili novčaniku kako bi u slučaju gubitka ili krađe šteta bila manja.

1. Zapisane pinove kartica
Nošenje ceduljica na kojima pišu pinovi kartica ili kod za kućni alarm u torbi ili novčaniku trebali biste izbjegavati pod svaku cijenu. Ako ne možete zapamtiti lozinke pohranite ih u mobitelu koji također ima lozinku za otključavanje.

Neka vam prijeđe u naviku da račune koje ste tijekom dana skupili navečer izvadite iz torbe

2. Sve kreditne kartice
Posjedujete li više kreditnih kartica nemojte ih uvijek sve nositi sa sobom već samo one koje najčešće koristite. Tako ćete si olakšati postupak otkazivanja kartica u slučaju da ostanete bez novčanika, a i imat ćete drugu kreditnu karticu koju ćete moći koristiti dok ne dobijete novu koju ste izgubili.

3. Previše gotovine
Podignete li veći iznos gotovine, sa sobom nosite onoliko novaca koliko vam treba za dnevne troškove, a ostatak spremite doma na sigurno mjesto.

4. Račune
Neka vam prijeđe u naviku da račune koje ste tijekom dana skupili navečer izvadite iz torbe i spremite ih u ladicu kako biste ih i dalje imali u slučaju da kupljenu robu trebate zamijeniti ili slično. Račune nije dobro nositi stalno sa sobom jer na njima mogu biti podaci o vašoj bankovnoj kartici kao i vaš potpis što kradljivci mogu zloupotrijebiti.

5. Putovnicu

Kada ste u stranoj zemlji putovnicu ostavite u hotelskom sefu ili na nekom drugom sigurnom mjestu. Napravite fotokopiju putovnice koju ćete držati u novčaniku u slučaju da vam treba identifikacijski dokument. Gnjavažu koja dolazi s gubitkom putovnice u stranoj zemlji nitko ne želi proživjeti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju