Priča o španjolskom literalnom razvratniku Don Juanu, inspirirala je mnoge autore, a među njima i redateljicu Slavicu Knežević. Ona je odlučila napraviti moderniju verziju predstave utemeljenu na tekstu Patricka Marbera

Tekst o fatalnom zavodniku, Patricka Marbera "Don Juan u Sohou" potpuno se oslanja na Moliѐra. Marber iz priče uzima gotovo sve likove i radnju koju transportira u današnje vrijeme.

Njegovo literalno djelo je poslužilo redateljici Slavici Knežević kao inspiracija za interpretaciju lika slavnog španjolskog zavodnika u predstavi Teatra Exit "Don Juan u Sohou".

Don Juan je apsurdni čovjek u apsurdnom svijetu.

Don Juan je apsurdni čovjek u apsurdnom svijetu. Njegovo konstantno zadovoljavanje nikad zadovoljive strasti otkriva njegovu neispunjenost.

On ogoljeva društvo do temelja otkrivajući maske pod kojima se skriva bilo da je riječ o tradiciji, običajima i vrijednostima. Njegov pad i smrt je rezultat je licemjernog i konzumerističkoga svijetu u kojem živi

Naslovnu ulogu u igraju Filip Juričić i Živko Anočić, a uz njih igraju, Goran Guksić, Bernard Tomić, Karlo Mrkša, Anja Đurinović Rakočević, Tesa Litvan, Robert Budak, Karlo Mrkša , Judita Franković, Vini Jurčić, Dajana Čuljak, Darko Stazić, Damir Klemenić.

Predstava se može pogledati u Teatru Exit , 6. 4. 2018. U 20:00 sati.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju