Nakon kraće pauze ponovno se "fešta" u Teatru EXIT. U utorak, 12. travnja, u 20 sati ne propustite pogledati hit-predstavu FEŠTA, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine.

Josipa Anković i Josip Ledina, oboje nagrađeni na prošlogodišnjem 28. Festivalu glumca za najbolje glumačko ostvarenje mladih glumaca do 28 godina, oborit će vas s nogu svojim dalmatinskim šarmom i duhovitošću te vas kao svoje prijatelje, kumove, rođake i poslovne partnere koje su ugostili na svojoj proslavi pete godišnjice braka povesti na intimno i emotivno putovanje jednog dobrostojećeg mladog bračnog para.

O predstavi Fešta:

Josipa i Josip mladi su, dobrostojeći bračni par, godina je 2025. Na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obavezne 2020. na njihovu tadašnjem vjenčanju, sada se slavi njihova peta godišnjica braka.

Gosti te fešte upravo su gledatelji, koji već samim ulaskom u kazalište postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri jer ovu predstavu publika nije došla samo gledati, došla je u njoj sudjelovati. Crveni tepih je postavljen, fotoaparati su uključeni i svi postaju dio njihova novog obiteljskog albuma.

Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka, Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojega odnosa, prepunog uspona i padova. Ništa ne žele sakriti, svaku sitnicu svojeg odnosa podijelit će bez imalo rezerve. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, no onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred nama. Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose, Fešta rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.

Ježeva kućica - 4 Omiljeni dječji klasik: Predstava "Ježeva kućica" u kazalištu Trešnja

Adrian Mole - 2 Napokon na sceni: U kazalište Žar ptica dolazi Tajni dnevnik Adriana Molea

Predstava ne propituje samo odnos mladog bračnog para, nego i odnos glumca i publike. Neprestano uključujući publiku u scenska događanja, vješto balansira na granici iluzije i stvarnosti i pretvara se u punokrvan događaj.

Ulaznice za izvedbu 12. travnja dostupne su na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) i na www.ulaznice.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju