Tajni dnevnik Adriana Molea, jednog od najpoznatijih tinejdžerskih likova, napokon dolazi na kazališne daske. Premijerno izlazi 8. travnja, a moći ćete ga pogledati u Gradskom kazalištu Žar ptica.

Ova predstava prikazat će priču o simpatičnom dječaku, Adrianu Moleu, čiji život je kroz osam dnevničkih zapisa opisala poznata engleska spisateljica Sue Townsend. Na scenu je ovom prilikom postavljenja prva od osam knjiga o trinaestogodišnjaku koji se suočava s brojnim školskim, ljubavnim, obiteljskim i pubertetskim izazovima.

Adrian Mole je doživio brojne ekranizacije, a sada prvi put dolazi na scenu Gradskog kazališta Žar ptica u dramatizaciji Dore Delbianco i režiji Saše Broz.

Glavnu ulogu Adriana Molea tumači mladi glumac Bogdan Ilić, a dvije uloge – njegove mame i bake igra glumica Vesna Ravenšćak.

Adrianovog tatu igra Filip Nola kojemu je ovo prva suradnja s kazalištem Žar ptica. Scenografiju potpisuje Sara Haas, kostimografiju Marita Ćopo, scenski pokret Blaženka Kovač, a glazbu Stanislav Kovačić.

Ući kroz tajna vrata u svijet Adriana Molea poseban je privilegij. Postaviti na scenu priču lika čiji je glas utjecao na brojne generacije otkad je nastao, uzbudljivo je i inspirativno iskustvo. Adrian je u svoj doživljaj svijeta, obitelji i prijatelja utkao prepoznatljivu humornu perspektivu koja se trajno upisala u suvremenu dnevničku prozu i zauvijek ostavila svoj trag u srcima svakog čitatelja, kaže dramaturginja Dora Delbianco.  Dijete u kazalištu Za vesele i maštovite klince: Pet razloga zašto djecu treba voditi u kazalište

Hit roman autorice Sue Townsend, prema kojem nastaje ova predstava, prvi je u nizu od devet knjiga o tom popularnom tinejdžeru. Objavljen je 1982., a uskoro nakon toga, prodao se u nekoliko milijuna primjeraka. Danas, kada spomenemo lik Adriana, većini je prisutnih prva asocijacija upravo Mole. Odrasli smo uz njega, dijelili njegove brige i pratili prva zaljubljivanja te nas je osvojio svojom neposrednošću i originalnošću. Ova predstava nastaje upravo zato da bi se vrijedno iskustvo poznavanja tog neodoljivog lika prenijelo i na naše najmlađe, zaključila je Dora Delbianco.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju