Prvi puta u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i jutarnja predstava za najmlađe. Nagrađivanu i hvaljenu predstavu "I drvo je bilo sretno" u režiji Renea Medvešeka možete pogledati 9. i 16. srpnja u 10 sati u Centru mladih Ribnjak.

Predstava "I drvo je bilo sretno" od svoje premijere 2003. godine oduševljava sve generacije svojom inovativnom i maštovitom izvedbom i porukom koju će djeca, ali i odrasli, pamtiti još dugo nakon odgledane predstave. Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr ili, uz prethodnu rezervaciju, na blagajni Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) sat vremena prije izvedbe.

Autorski tim:

Režija: Rene Medvešek
Glazbu skladao: Krešimir Seletković
Izvođači - glazbenici/glumci: Davorka Horvat, Goran Jurković, Ivan Kovačić, Ivan Pavić, Damir Horvat
Scenski pokret: Jasna Čižmek Tarbuk
Kostimografija: Martina Karla Franić
Lutke: Tihana Mikša Perković

U sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i predstava za djecu 'I drvo je bilo sretno' - 1 Prvi puta u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i jutarnja predstava za najmlađe (Foto: Teatar Exit)

O predstavi:

Vijesti u zadnju minutu...
Danas je na rubu parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jadna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem? Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama? Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka?

Kakvo je to drvo, pitate se? Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli. Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno. A kakav je taj dječak? O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik... Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.

Nagrade:

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda 19. SLUK-a:
Krešimiru Seletkoviću za najbolju glazbu
Goranu Jurkoviću, Ivanu Kovačiću, Ivanu Paviću i Damiru Horvatu za animaciju i glumačku kreaciju

Naj, naj, naj festival Gradskog kazališta Žar ptica:
Nagradu za najbolji autorski koncept dobio je Rene Medvešek
Nagradu za najbolju glazbu dobio je Krešimir Seletković

U sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i predstava za djecu 'I drvo je bilo sretno' - 2 Predstava 'I drvo je bilo sretno' od svoje premijere 2003. godine oduševljava sve generacije (Foto: Teatar Exit)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju