U 2019. godini spremite se za C-Beauty i sezonsku brigu o licu

Izuzetnost japanske i korejske kozmetike u potpunosti je preuzela svijet proteklih godina. Ovi proizvodi su postali toliko privlačni, da su korejske maske za lice ili japanska ulja mnogima postali neizostavna stvar u kozmetičkoj torbici. Trendovi u beauty industriji su vrlo dinamični i teško predvidljivi, ali zahvaljujući FOREO Institutu za istraživanje i razvoj brenda, sa laboratorijama u Stockholmu i Shanghaiu, već na samom početku 2019. godine doznajemo što će obilježiti njegu ljepote.

FOREO je najbrže rastući svjetski brend, apsolutno posvećen inovativnosti, i zato ne čudi što trendove prepoznaje prije nego što oni kao pojam uopće dospiju na Wikipediju, kao u slučaju C-Beauty.

1. Kineska kozmetika (C-Beauty)

Ono što razlikuje C-Beauty od korejske i japanske kozmetike je uvjerljivo vodstvo Kineza u tehnološkim napretku, koje na tržište donosi novu i modernu perspektivu na njegu kože. C-Beauty je napredna jer podržava tehnološku osnovu proizvoda, što je u potpunoj suprotnosti s tradicionalnim proizvođačima. Otvaranje novih tvornica, inovacije, pomicanje granica u tehnologiji ljepote i izrada do sada neviđenih pametnih proizvoda učinit će C-Beauty vrlo važnom temom u industriji tijekom narednih 12 mjeseci. I zato, uopće nas ne treba čuditi što je Kina najbrže rastuće tržište u beauty svijetu, budući da je samo prodaja šminke doprinijela rastu vrijednosti tržišta od 30 posto, a kompanije koje koriste novu tehnologiju primijetit će rast trenda tijekom 2019. godine.

PR PR

2. Sezonalnost (Seasonality)

Kada brinete o koži, to radite konstantno, zar ne? Od ove godine ćete ipak imati izmjenu, jer sezonska ljepota uskoro postaje jako važna. Da, to su alati i rutine koji odgovaraju određenoj sezoni, kao što su infracrvena svjetlost, korištenje termo maski tijekom zime i tehnologije hlađenja tijekom ljeta. Osim što je osjećaj dobar, učinit će da vaša koža izgleda dobro i tretirat će je u skladu s vremenom – spremite se jer nam stiže sezonski trend ljepote!

3. Ljepota u pokretu (Active Beauty)

Tijekom 2018. godine dobili smo najavu „miješanja“ brendova iz svijeta mode i šminke u svijet fitnessa, stvarajući linije koje možemo nazvati „ljepotom u pokretu“. Na primjer, Tarte je predstavio Athleisure Beauty kolekciju, dok je E.L.F. izazvao pravi bum s linijom Workout Ready, čime su nam najavili da će sve više brendova proširiti koncept svojih proizvoda u skladu sa zdravim načinom života. Potrošači sve više vide zdravlje i dobrobit kao ključni dio plana u održavanju svoje ljepote. Primjer za ovo su najnoviji proizvodi koji stižu na tržište, i koje ćete imati u torbi za vježbanje, te će postati najnormalnije nositi beauty uređaje u teretanu isto kao što nosimo četku za kosu. Budi fit, i neka tvoje lice i tijelo izgledaju dobro!

4. Dominacija kućnih beauty uređaja

Novi načini brige o sebi u kućnoj radionici su sve popularniji. Beauty industrija napravila je poteze koji su spa centar doveli u vašu kupaonicu – od potpuno opuštajućeg tretmana do temeljnog čišćenja lica. Još jednom je tehnologija bila pokretač. Tamo gdje su giganti poput Uber-a i Airbnb-a iz korijena izmijenili industriju prijevoza i smještaja, tehnologija sada uspijeva istinski uzdrmati industriju ljepote kakvu znamo. Najavljuje li ovo kraj skupih spa centara i redovnih kozmetičkih tretmana?

5. Instagram pakiranje

Da, to postoji, jer znate i sami - ako nije na Instagramu, kao da se nije dogodilo uopće. Izgled i dizajn proizvoda su još važniji u 2019. godini, i beauty brendovima je to još veći prioritet. Zahvaljujući limitiranim serijama proizvoda ili posebnim sezonskim pakiranjima, taj proizvod dobiva dodatnu vrijednost na vašem Instagram Feedu. Bit će vam jasno kad pogledate što su uradili Glossier, Tilbury i FOREO, a svakako možete očekivati još.

PR PR

6. Personaliziranost

Beauty industrija itekako ima razloga da ponudi rješenje koje je baš i samo za vas. U ovoj godini, to će biti in, tako da nemojte uzimati u obzir uređaj za njegu koji nije prilagođen vašim potrebama, kada već sad na raspolaganju imate proizvode zasnovane na smart tehnologiji koji raste i uči s vama i o vama. FOREO LUNA fofo, koja je predstavljen 2018. godine, u prvi plan donosi tu tehnološku personaliziranost u svijet ljepote, i potpuno mijenja način na koji gledamo naše uređaje za njegu lica.

7. Superhrana (Superfoods)

Namirnice biljnog porijekla sa znatno većom koncentracijom hranjivih sastojaka dobile su status superhrane. Ove godina su u fokusu kolagen i planinski jasen - sastojak koji je poznat po svojoj sposobnosti toniranja i asistenciji u smirivanju crvenila i upala. Na Pinterestu je primijećen rast od 300 posto kod pretraga planinskog jasena, dok Google Trends podaci pokazuju da su pretrage kolagena dosegnule vrhunac. Zanimljivo, upravo je Kina bila među top tri zemlje na svijetu u kojima je pretraga planinskog jasena u konstantnom rastu.

Marketing managerica za proizvode na FOREO institutu, Dalia Fernandez, smatra da bi trend kineske kozmetike mogao biti značajniji od korejske. „Ne samo da Kina predvodi put kad je u pitanju tehnološki napredak, nego i definira sezonalnost u industriji ljepote , što je primjetno i na drugim poljima te će nastaviti u istom smjeru tijekom 2019. godine. To je jedno od najvećih rastućih tržišta na svijetu,“ istaknula je Fernandez te dodala: „Ovako veliki razvoj u ljepoti omogućava novi i moderniji način gledanja na njegu kože tako da će potrošači moći uživati jer će se brendovi sve više okretati pružanju kućnih rješenja koja će za njihov novac donositi tradicionalni spa i dermatološki tretman. Živimo u novom dobu i potrošači žele kućna rješenja za sve svoje potrebe, i brendovi moraju obratiti pažnju na to.

U FOREO institutu, konstantno razvijamo naš asortiman proizvoda za njegu kože te s novim tehnologijama uvodimo inovacije kako bi bili sigurni da odgovaramo na potrebe naših potrošača. Za smart ljepotu, 2019. će biti odlična godina “, zaključila je Fernandez.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju