U životima nekih muškaraca postoje prva i druga žena. Žena kojoj se vraća u sigurnost vlastitog doma, s jedne strane, i žena koja mu pruža uzbuđenje i prema kojoj ne postoje obveze, s druge strane. O ovoj škakljivoj temi, ravno u glavu progovorio je portal Lola

Bila jednom jedna žena koja je namjerno, svjesno i ciljano birala da bude druga.
Ta čuvena DRUGA.

U životima nekih muškaraca postoji prva i druga žena. Žena kojoj se vraća u sigurnost vlastitog doma, s jedne strane, i žena koja mu pruža uzbuđenje i prema kojoj ne postoje obveze, s druge strane

Jer je kroz život naučila da ona koja je prva – bude jamac za kredit, pere gaće i čarape, rađa i odgaja djecu, kuha i ide tamo gdje joj se i ne ide baš uvijek i istim žarom, misli da mora ono što ne mora, izlaže se pogledima i procjenama, pozira za Facebook kad je na godišnjem, očekuje poklon za rođendan, Valentinovo, Dan žena, godišnjicu, kupuje poklone za rođendane i godišnjice.

I koji je uopće ženski rod za jamac? Jamica?
Sve to druga – ne mora.
I ne treba.
I ne radi.
I ne očekuje.
Druga samo uživa kad poželi.
Bez spremanja, slikanja, izlaganja pogledima.
Nije zahtjevna, ne želi ga često i dugo.

Druga nikom ništa ne garantira. Druga samo daje vrijeme i još neke sitnice koje zadovoljstvo znače. Isto to i uzima. Ni manje ni više.
Druga ne pita.
Druga ne traži odgovore.
I druga ne odgovara.
Drugu ne zanima gdje je, s kim je, zašto je.
I zašto nije.
Druga gleda sebe i kako da udovolji sebi.

Druga nikoga ne ugrožava, ne petlja se, ne zanimaju je tuđi životi. Ne zanimaju je tuđi izbori. I tuđe muke, jer su napravili takve izbore. Nije druga psihijatrica, pa da sluša tuđa sranja. I da je, ne radi poslije radnog vremena. Druga je tajna. O drugoj znaju zidovi i plahte. Njene ili hotelske.

Druga nije upisana u telefon. Jer se ne želi izlagati riziku od prve. Prva zna biti opasna ako otkrije drugu, često zna biti opasna upravo po drugu, a ne po njega bez kojega druge ne bi ni bilo tu. Često mu je druga duže u životu od prve, što samo po sebi ne mora značiti ništa.

Druga nije upisana u telefon. Jer se ne želi izlagati riziku od prve. Prva zna biti opasna ako otkrije drugu, često zna biti opasna upravo po drugu, a ne po njega bez kojega druge ne bi ni bilo tu

Nekad druga i prva rade skupa.
Nekad su susjede, a nekad kume.
Nekad prva frizira drugu. Ili druga frizira prvu.
Druga uvijek, ali uvijek zna na čemu je.

Druga se ne nada, ne živi iluzije, ne mašta. Druga živi opuštenije od njega. Jer druga ne laže nikoga.
Pardon, druga ne prešuti nikom ništa. Hihihi! Druga ne zavlači. Druga se ne svađa. Jer nema oko čega. Nema razlog. Ne mora složiti kockice da bi se zabavila. Drugoj je lakše nego njemu. Drugu ne zanima prva, jer je prva.

Drugu ne zanima da je na mjestu prve. Ni ove prve ni neke druge prve. Druga nikada neće učiniti da prva za nju sazna. To ako se desi, odgovoran je isključivo on.
Drugu drugom čini prva. I zato je prva drugoj, ustvari, važna. Važno joj je postojanje prve.
Postojanje prve garantira drugoj sve to što je zanima.
Druga je sebi uvijek prva. Druga nije samo njemu druga.
Druga nikad neće biti prva. Ni njemu ni nikom. Jer ne želi to da bude. Ne da joj se. Zna da ne mora. Može joj se da ne bude prva.
Druga uvijek zna da je druga. Prva uvijek misli da je prva.

Tekst preuzet s portala Lola.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju