Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Prema SIRTFOOD dijeti: Recept za finu piletinu uz koju se kilogrami tope

16. siječnja 2020 Piše Zadovoljna.hr
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je svijet obišla vijest kako je britanska pjevačica Adele skinula 45 kilograma uz pomoć SIRTFOOD dijete, ovaj režim prehrane ponovo je postao hit među brojnim damama.

Riječ je o dijeti koja se bazira na konzumaciji hrane koja potiče nastajanje skupine enzima pod nazivom sirtuin. Istraživanja su pokazala da oni drže metabolizam pod kontrolom i ubrzavaju sagorijevanje kalorija, a uz to reguliraju razne upalne procese u tijelu i štite stanice tijela.

Donosimo vam jednostavni recept za pečenu piletinu s heljdom i keljom te salsom, koja je skrojena prema pravilima SIRTFOOD dijete.

Sastojci za pečenu piletinu s heljdom za 1 obrok:
120 grama pilećih prsa bez kože
50 grama heljde
50 grama kelja
20 grama ljubičastog luka
2 čajne žličice kurkume
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
sok od ¼ svježeg limuna
1 čajna žličica naribanog svježeg đumbira

Za salsu:
1 svježa rajčica
1 čili papričica
1 žlica kapara
2 žlice paršina
sok od ¼ svježeg limuna

Slika nije dostupna SIRTFOOD dijeta: Prehrana s kojom je Adele smršavjela 45 kilograma

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Marinirajte piletinu desetak minuta u malo maslinova ulja kojemu ste dodali kurkumu i limunov sok.

3. Prepržite mariniranu piletinu na tavi s neprianjajućim dnom oko jedne minute sa svake strane.

4. Piletinu prebacite na lim za pečenje i termički obradite do kraja u pećnici. Za to će vam biti potrebno 8 do 10 minuta.

5. U međuvremenu skuhajte heljdu prema uputama na pakiranju.

6. Očišćeni kelj prepirjajte na tavi zajedno s komadićima luka i svježeg đumbira.

7. Napravite salsu od sitno nasjeckane rajčice (bez koštica), čili papričice, peršina i kapara koje ste pomiješali s malo svježe iscijeđenog limunova soka.

8. Pečenu piletinu poslužite s kuhanom heljdom, pirjanim keljom i salsom. Dobar tek!

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close