U 65. godini života preminuo je Bob Saget, glumac i komičar najpoznatiji po ulozi veselog tate u televizijskom sitcomu "Puna kuća".

Saget je rođen u Philadelphiji 17. svibnja 1956. godine. Iako je namjeravao postati liječnik, njegova profesorica engleskog uvidjela je njegov kreativni potencijal i potaknula ga da pokuša ostvariti filmsku karijeru.

Upisao je filmsku školu na sveučilištu Temple i diplomirao 1978. godine. 80-ih godina kratko je bio član CBS-ova Jutarnjeg programa, a onda je 1987. godine dobio ulogu Dannyja Tannera. koja mu je obilježila karijeru i život.

Serija "Puna kuća" prikazivala se od 1987. do 1995. godine. Bob Saget glumio je udovca Dannyja Tannera, koji, nakon što mu premine supruga, zamoli svojeg šogora Jesseja Katsopolisa (John Stamos) i najboljeg prijatelja Joeyja Gladstonea (Dave Coulier) da mu pomognu u odgoju njegove tri kćeri - najstarije D.J., srednje Stephanie i najmlađe Michelle, u njihovu domu u Los Angelesu.

Glumac je vodio emisiju "America's Funniest Home Videos" od 1989. do 1997. godine.

Snimljeno je ukupno osam sezona, odnosno 192 epizode serije, koja nikad nije bila posebno omiljena među kritičarima, ali zato je imala cijelu vojsku obožavatelja koja je pustila obitelj Tanner u svoje domove.

Jedan od razloga popularnosti serije bila je kemija među glumačkom ekipom. Iako će mnogi glumci za svoje projekte reći kako je postava bila posebna i da su se slagali kao obitelj, u ovom slučaju glumci su stvarno djelovali kao skladna obitelj, na ekranu i izvan njega. S ljubavlju su pričali jedni o drugima, a njihova prijateljstva opstala su i nakon završetka snimanja.

Slika nije dostupna Duhovite, iskrene, tople: Najljepše božićne epizode najdražih serija za gledanje pod dekicom

U svakom slučaju, publika je na Tannere gledala kao na obitelj, a Bob Saget, odnosno Danny Tanner bio je otac koji je proživljavao situacije s kojima su se mogli poistovjetiti roditelji ispred malih ekrana.

Tannerovi su odrastali, mijenjali škole, poslove, zaljubljivali se, završavali slomljenog srca... Prolazili su sve ono što prolaze stvarne obitelji.

Iako je "Puna kuća" bila humoristična serija, nije se bojala dotaknuti tužnih tema, što je kod gledatelja dodatno pojačavalo dojam stvarnosti.

Bob Saget bio je i narator u seriji "Kako sam upoznao vašu majku".

Jedna od glavnih poruka serije bila je da se obitelj voli unatoč svemu, pa ne čudi da je javnost razveselila i najava ponovnog snimanja serije pod nazivom "Punija kuća". Prikazivala se od 2016. do 2020. godine.

U svakom slučaju, svatko tko je odrastao gledajući Punu kuću razumije zašto joj kritičari nisu bili naklonjeni, međutim, jedna od ključnih stvari u ovoj priči je nostalgija, zbog koje će ova obitelj uvijek mamiti osmijeh na lice.

Zato su se i nakon vijesti o smrti glumca Boba Sageta mnogi s nostalgijom prisjetili 90-ih i serije zbog koje se s radošću provodilo vrijeme pred malim ekranima. Jer Tanneri su nas naučili da su iskreni razgovor i čvrsti zagrljaj vrlo često najbolje rješenje problema.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju