"Santa Barbara" jedna je od najpopularnijih američkih sapunica svih vremena, a s nogu je oborila i gledatelje u Hrvatskoj.

Galerija A Martinez i Marcy Walker u sceni iz Sante Barbara Marcy Walker (Eden Capwell) i A Martinez (Cruz Castillo) A Martinez glumio je legendarnog Cruza Castilla +5 A Martinez i Marcy Walker u sceni iz Sante Barbare

Legendarna sapunica s emitiranjem u SAD-u započela je 30. srpnja 1984. godine, a posljednja epizoda prikazana je 15. siječnja 1993. godine.

Za njezinu popularnost zaslužni su brojni dramatični zapleti (i raspleti), ali i glumačka postava u kojoj su se posebno istaknuli A Martinez i Marcy Walker. Ovi glumci utjelovili su jedan od mnogima najdražih TV parova svih vremena. Naravno, radi se o Cruzu Castillu i Eden Capwell.

Marcy Walker (Eden Capwell) i A Martinez (Cruz Castillo) Marcy Walker (Eden Capwell) i A Martinez (Cruz Castillo) (Foto: Guliver/CoverImages)

Punim imenom Adolfo Larrue Martinez III., glumac kojeg većina pamti upravo po ulozi Cruza rođen je 27. srpnja 1948. godine u kalifornijskom gradu Glendaleu.

Martinez je proslavio 71. rođendan, a "Santa Barbara" je do danas ostala njegov najveći uspjeh na koji je itekako ponosan.

To je bila moja velika prilika, a ta serija bila je ispred svog vremena, kazao je u jednom intervjuu.

Roy Dupuis (Michael) i Peta Wilson (Nikita) Nikita i Michael: Kako omiljeni TV par izgleda 18 godina nakon kraja serije?

Zanimljivo je kako prema planu scenarista Martinez i Walker zapravo nisu trebali glumiti ljubavni par, ali nakon nekoliko snimljenih scena svi su ostali oduševljeni njihovom kemijom, a oni su se potom zauzeli za to da likove Cruza i Eden spoji romansa.

A Martinez glumio je legendarnog Cruza Castilla A Martinez glumio je legendarnog Cruza Castilla (Foto: Guliver/CoverImages)

Martinez je priznao da tijekom snimanja nije bio zadovoljan samo jednim elementom njihove romanse - trenutkom u kojem se mentalno bolesna Eden vrati iz mrtvih prerušena u slikaricu Suzanne Collier.

A Martinez u kolovozu 2019. godine na jednom primanju povodom dodjele nagrada Emmy A Martinez u kolovozu 2019. godine na jednom primanju povodom dodjele nagrada Emmy (Foto: Getty Images)

Nosila je naočale i crvenu periku i svi smo se morali pretvarati da je Cruz ne bi prepoznao dok pleše s njom. Bilo me sram to glumiti. Nikad to neću preboljeti. To je bila jedna od najslabijih stvari koje sam ikad apravio kao glumac.

Međutim, možeš biti izbirljiv i poklonjenom konju gledati u usta, ali činjenica je da je veza između Cruza i Eden bila toliko zanimljiva zato što su nam scenaristi dali božanstveno bogat i osjetljiv materijal za rad. Zato moram biti pažljiv i ne prepustiti se razmišljanju o tome što je moglo biti. Na kraju dana, bili smo pravi sretnici zbog te serije, zaključio je Martinez.

A Martinez i njegova supruga Leslie Bryans u ožujku 2019. godine A Martinez i njegova supruga Leslie Bryans u ožujku 2019. godine (Foto: Getty Images)

POGLEDAJTE I KAKO DANAS IZGLEDAJU ZVIJEZDE SERIJE "SJEVER I JUG":

"Sjever i jug": Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije? Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 1 Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 5 Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 4 +8 Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 11

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju