Epska priča o prijateljstvu, obitelji, ljubavi i hrabrosti u doba Američkog građanskog rata ispričana u slavnoj miniseriji "Sjever i jug" stekla je obožavatelje diljem svijeta. Prošle su 34 godine otkako je "Sjever i jug" premijerno prikazan na američkoj televiziji, a mi smo provjerili kako junakinje i junaci toga kultnog ostvarenja izgledaju danas.

Galerija Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 1 Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 5 Kako danas izgledaju junakinje i junaci epske serije 'Sjever i jug' - 4 +8 Lesley-Anne Down danas  

Nakon "Prljavog plesa" uloga južnjačkog vojnika Orryja Maina u seriji "Sjever i jug" iz 1985. godine svakako je druga najznačajnija uloga u karijeri Patricka Swayzeja. Epska priča smještena u razdoblje prije, za vrijeme i nakon Američkog građanskog rata, koji je trajao od 1861. do 1865. godine očarala je svijet dojmljivom i uzbudljivom radnjom, impresivnom scenografijom i kostimografijom, a pamtimo i briljantne glumce i njihove nezaboravne izvedbe.

Epska priča o prijateljstvu, obitelji, ljubavi i hrabrosti u doba Američkog građanskog rata ispričana u slavnoj seriji 'Sjever i jug' stekla je obožavatelje diljem svijeta.

Snimanje serije trajalo je dvije godine, a tijekom tog razdoblja upotrijebljeno je 870 komada garderobe (svaka glavna glumica nosila je 28 ili 35 različitih kostima), snimljeno je 940 scena, pročitano 540 stranica scenarija te je utrošeno 25 milijuna dolara.

Terri Garber glumila je Ashton Main Huntoon, a iako se glumica danas ne pojavljuje na javnim događanjima, aktivna je na Instagramu.

Roy Dupuis (Michael) i Peta Wilson (Nikita) Nikita i Michael: Kako omiljeni TV par izgleda 18 godina nakon kraja serije?

Uz ljubavne drame i zavrzlame koje su se zbivale ispred kamera, i iza kamera bilo je prilično uzbudljivo. Kako je Kirstie Alley otkrila u svojim memoarima, ona i Patrick Swayze zaljubili su se jedno u drugo za vrijeme snimanja serije. Oboje su već bili u braku i, unatoč zaljubljenosti, nisu prevarili svoje supružnike.

Genie Francis (Brett Main Hazard) i Jonathan Frakes (Stanley Hazard) bili su u braku tijekom snimanja serije. Upoznali su se na jednom drugom snimanju 1983. godine. Zanimljivo je i da je James Read, kako bi se pripremio za ulogu Georgea Hazarda, proveo nekoliko tjedana na ranču Patricka Swayzeja, gdje ga je Swayze učio jahati konja.

Kako junakinje i junaci epske dramske miniserije "Sjever i jug" izgledaju danas, doznajte u fotogaleriji na početku teksta.

Pogledajte i kako danas izgledaju ljepotani iz serije "Spasilačka služba":

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju