Zbog popularizacije zdravih namirnica danas je sve lakše pronaći zamjenu za hranu koju obožavamo, ali koja istovremeno izaziva osjećaj grižnje savjesti. U prvom redu to su grickalice i slatkiši kojih se teško odričemo, no zdravije varijante ovih gotovo nezamjenjivih malih užitaka fantastična su alternativa u kojoj ćemo uživati s osmijehom na licu.

Galerija Chio čips od leće Chio čips od leće Chio čips od leće +6 Chio čips od leće

U svojim namirnicama najviše volimo vidjeti prave nutricionističke zvijezde – vlakna i proteine. Njih najčešće nalazimo u cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima, sjemenkama i grahoricama. Jedna takva namirnica koja je zasjala u posljednjih nekoliko godina jest leća. Ona je prepuna topljivih i netopljivih vlakana koji potiču probavu, reguliraju šećer u krvi i generalno poboljšavaju opće stanje našeg organizma. To je namirnica kojoj se prvoj okrećemo kada želimo izgubiti na težini ili zadržati postojeću.
Chio čips od leće Chio čips od leće Foto: PR
Uz ovu fenomenalnu namirnicu, koja se koristi još od prapovijesti, često se veže izraz ''zdravlje na tanjuru'' i kao takvu bismo je voljeli vidjeti u svojoj prehrani u svim njezinim izdanjima – posebice u obliku grickalica kada nas uhvati želja za njima. Našu želju uslišio je Chio čips od leće, koji nam je omogućio da u toj ''grešnoj'' namirnici uživamo punim plućima. On dolazi u dva okusa - Paprika i Sour Cream & Onion, koje nećemo moći prestati jesti. Spravljen je od žute leće, koja je omiljena namirnica svih vegana, a ono što posebno oduševljava jest to što ima 40 % manje masti u odnosu na klasičan čips.

Za razliku od drugih alternativa uobičajenom čipsu, koje ne oduševljavaju okusom i teksturom, Chio čips od leće osvaja na prvi zalogaj svojom hrskavošću i bogatim okusom. Upravo je okus ono oko čega ne pravimo kompromis, a u ovom slučaju niti ne trebamo jer nas je dobio na prvu.
Chio čips od leće Chio čips od leće Foto: PR
Kako se na globalnoj razini, pa tako i kod nas, sve veća pažnja posvećuje sastavu namirnica, tako je ovaj vodeći domaći proizvođač slanih grickalica pridao veliku pozornost kvaliteti namirnica. Leća je niskokalorična namirnica prepuna brojnim vitaminima i mineralima, pa je prehrana bogata tim nutritivnim superjunakom itekako poželjna. Ona ima brojne dobrobiti za tijelo, a između ostalog omogućuje i lakše mršavljenje, što je bonus za sve one koji muku muče s brojkama na vagi jer će moći uživati u slasnoj grickalici bez osjećaja krivnje.
Chio čips od leće Chio čips od leće Foto: PR
S obzirom na to da se Chio čips od leće proizvodi u Hrvatskoj, posebno veseli činjenica da podržavamo lokalnu proizvodnju i jedemo domaće. U novim okusima Chio čipsa od leće možemo uživati već neko vrijeme jer se još od svibnja može pronaći na policama hrvatskih trgovina.

Želja za boljim i zdravijim načinom života postaje sve snažnija, a u njezinu središtu jest kvalitetnija prehrana Trgovine zdravom hranom postaju sve popularnije, a nutritivno bogate namirnice koje će zadovoljiti sve naše potrebe, ojačati imunitet i ispuniti nas energijom nevjerojatno tražene. Taj trend prati i Chio svojim čipsom od leće, koji je idealna grickalica u trenucima kada nas uhvati želja za nečime slanim dok ispijamo kavicu s prijateljicama, u pauzama od posla ili šetnjama po gradu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Chio po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju