U nekim državama dozvoljeno je držanje prerijskih pasa kao kućnih ljubimaca te im se tada moraju osigurati adekvatni uvjeti za sretan život koji zadovoljavaju sve njihove potrebe. A svoj život iz snova žive dva prerijska psa Leo i Oliver, koji su postali prave zvijezde na društvenim mrežama.

Sa svojih 136 tisuća pratitelja na Instagramu Leo i Oliver dijele svoje svakodnevne dogodovštine, a jedan od njihovih najpopularnijih videa je onaj u kojem jedan od njih uzbuđeno pozdravlja svoju vlasnicu. Naime, čim je izašao iz kaveza, skočio je na vlasnicu i počeo se glasno glasati, a njegovo glasanje zvuči kao da viče "yahoo". Što je još slađe, svaki put kad vikne "yahoo" simpatično zabaci tijelo.

Kako me moj prerijski pas pozdravlja. Više 'yahooa' nego što mogu i nabrojati! Ovaj momak voli probuditi cijelu kuću, piše uz video koji je na Instagramu skupio preko 3.280.000 lajkova.

Poznavatelji prerijskih pasa kažu da je ovakvo glasanje znak velike sreće pa možemo zaključiti da je ovaj mezimac bio jako sretan kada je vidio svoju vlasnicu koja ga je nježno primila u ruke dok ju je on glasno pozdravljao.

Njegov "yahoo" oduševio je i tvrtku Yahoo koja je Leu i Oliveru poslala darove, te su ih prozvali njihovim najslađim fanovima.

Prerijski psi žive u čoporu zbog čega nikada ne bi smio biti samo jedan kada ih se drži kao kućne ljubimce, osim ako vlasnik nije stalno kod kuće, odnosno u slučaju da radi od kuće i može ljubimcu pružiti stalnu pažnju.

Pas Luna misli da je u prošlom životu bila čovjek "Ona je anđeo": Upoznajte psića Lunu koja misli da je u prošlom životu bila čovjek

Prerijski psi trebaju posebno uređene kaveze, posebnu prehranu i puno pažnje. U zatočeništvu mogu živjeti do tinejdžerske dobi. Za prerijske je pse specifično i to da imaju mirisnu žlijezdu koja im izlazi iz stražnjice te ima specifičan miris. S godinama se ta žlijezda sve manje vidi i sve se manje osjeti njezin miris, kako je objasnila Leova i Oliverova vlasnica.

Upoznajte Doru, terapijskog psa koji pomaže malim pacijentima u KBC-u Split Terapijski pas Dora i terapeutkinja Matea Vidak rade u KBC-u Split - 13 Terapijski pas Dora i terapeutkinja Matea Vidak rade u KBC-u Split - 15 Terapijski pas Dora i terapeutkinja Matea Vidak rade u KBC-u Split - 14 +12 Terapijski pas Dora i terapeutkinja Matea Vidak rade u KBC-u Split - 12

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju