Životinjski svijet pun je fascinantnih, a opet toliko jednostavnih životnih trenutaka. Jedan takav prizor svojim fotoaparatom zabilježio je fotograf Nick Dale u Nacionalom parku Serengeti u Tanzaniji, državi na istočnoj obali Afrike. Dale, koji se bavi fotografiranjem životinja u divljini, svjedočio je preslatkoj igri lavice s mladuncima.

Galerija Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji - 2 Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji - 4 Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji - 3 +4 Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji

Na fotografijama se vidi kako se četiri zaigrana mladunca penju na svoju majku koja im je strpljivo dopustila taj mali nestašluk. Prizor za pamćenje zabilježen je netom prije zalaska sunca kada ova obitelj lavova obično ide u šetnje i večer provodi u opuštanju.

Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji - 7 Kada su zastali da se odmore, lavići su skočili na majku lavicu i uživali u igri s njom (Foto: Profimedia)

Kada su zastali da se odmore, lavići su skočili na majku lavicu i uživali u igri s njom. Nakon toga, nastavili su svoju šetnju, a nama ljudima ostale su fotografije koje u trenu izmame osmijeh na lice.

Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji - 1 Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji (Foto: Profimedia)

Nakon tigra, lav je druga najveća mačka što znači da je najveća kopnena zvijer Afrike. Lavice kote do četiri mladunca i to na skrivenom mjestu. Mladunci ostaju u skrovištu šest do osam tjedana i za to vrijeme samo majka brine o njima.

Životinje u zoološkim vrtovima u Ukrajini također trebaju pomoć "Širite ljubav!": Kupnjom ulaznice pomaže se životinjama u zoo vrtu u Ukrajini

Od trenutka dolaska u čopor, mladunci više ne sišu samo svoju majku. Sve lavice koje trenutno doje dozvoljavaju svim mladuncima u čoporu sisanje. S oko šest mjeseci mladunčad se odvikava od sisanja, ali ostaje uz majku još oko dvije godine.

Igra lavice s mladuncima u Nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji - 6 Obitelj lavova svaki dan prije zalaska sunca ide u u šetnje i večer provodi u opuštanju (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju