Barem jednom godišnje trebali bismo otići na sistematski pregled čak i ako nemamo nikakvih zdravstvenih tegoba, kako bismo bili 100 posto sigurni da smo zdravi. Neke pretrage koje bismo obavezno trebali obaviti ovise o našoj dobi ili pak kilaži

Američka radna skupina za preventivne usluge (USPSTF) sastavljena od nacionalnih medicinskih stručnjaka u prevenciji savjetuje da svaka osoba starija od 35 godina obavezno mora provjeriti razinu glukoze u krvi, pogotovo ako imate višak kilograma.

Abnormalna razina glukoze u krvi znak je da vaše tijelo ne može 'razbijati' šećere.

Abnormalna razina glukoze u krvi znak je da vaše tijelo ne može 'razbijati' šećere i koristiti ih onako kako bi trebalo. Ona nije automatski dokaz postojanja dijabetesa, ali ukazuje na to da je rizik od oboljenja izrazito velik.

Za mjerenje se najčešće koristi oralni glukoza tolerans test koji će pokazati može li tijelo preuzeti glukozu u organizmu i uočiti poremećaje u metabolizmu šećera.

Ako test pokaže da je razina glukoze prevelika, to je znak da morate promijeniti svoju prehranu i stil života jer tim intervencijama možete zaustaviti oboljenje od dijabetesa i poboljšati svoje kardiovaskularno zdravlje.

Provjerite i tihe simptome dijabetesa koje ne smijete ignorirati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju